2012-13 Sezonunda Maliye Milli Piyango

Hentbol Erkekler Süper Ligi ekibi Maliye Milli Piyango'nun antrenörü Okan Halay, 2012-13 sezonunu Hentbolhaber.Net'e değerlendirdi.

Halay, sezon öncesi  dönemde ki hedefinden başlayan açıklamalarında şunları söyledi:

Haber“Tüm takım sporlarında başarıların aslında sezon sonundaki Mayıs-Haziran aylarında değil, sezon başındaki Temmuz-Ağustos   aylarındaki dönemde kazanıldığını düşünüyorum. Yani takım mühendisliğinin yapılıp, oynatılacak sisteme  göre oyuncu bulunduğu ve bu oyuncular arasında kimyanın nasıl oluşturulacağının hesabının yapıldığı  dönem,  o sezon sizin performansınızı doğrudan belirlediğini söyleyebiliriz.

Sezon  başında  önemli oyuncularını kaybetmiş (yıllardır beraber oynayan), özellikle savunma rotasyonunda sıkıntı yaşanabileceğini bildiğimiz kadromuzu, optimum şekilde kullanarak ,savunma eksenini çoğaltarak , topa ve rakibe baskılı hentbolu  oynayıp, hızlı hücumlarla sonuca ulaşabilecek bir takım yaratmayı hedefledik.”dedi.
 

Haber

“İSTEDİĞİMİZ TAKIM POTRESİNİ ÇİZDİK”

Sezon boyunca oynanan maçlar ve hedeflenen noktaya ulaşıp ulaşmama konusunda ise Halay şu açıklamaları yaptı:

“Takım savunmasını “biz” anahtar kelime olarak sporcularımıza yansıttık. Bizden kadro olarak  daha çok rotasyona ve tecrübeli takımlara karşı bireysel performanslarımız belirleyici oldu diyebiliriz.

O dikdörtgen sahada son saniyeye kadar koşacak güçlü, oyunu yönlendirebilecek zekamızla , kafamızdakileri  ellerimizle ve vücudumuzla hayata geçirebilecek bir yetenekle, kazanmak için hiç kaybolmayan bir istekle, bizi bu isteğimizden  hiç kimsenin alıkoyması mümkün  olmayan bir takım portresi çizdik.

Sezon başında sadece sonuca değil sürece de odaklandık. Hedeflerimiz seçerken karşılaşmalarda aldığımız sonuçların yanında, sporcularımızın performans düzeyi ile ilgili hedefler belirledik . Bu performans hedeflerinin gelişmesi ve tüm sezon boyunca koyduğumuz karakter sonucunda  ligi 5. Sırada bitirdik.

Ligimizde çok donanımlı lig tecrübesi çok yüksek oyunculardan kurulu ve iyi oynayan takımlar vardı. Ancak bazı takımların çok donanımlı olmalarına rağmen zafiyetleri olabiliyor.  Bizde takım olarak ligde kendimize iyi bir yer bulduk.”dedi.

Haber

 

“SAKATLIK VE ROTASYON SIKINTISINDAN KAYBETTİK”

 

Halay, “Play-off havasının farklı olacağının tüm takım olarak bilincindeydik. Gerçekten kadro derinliğinin  konsantrasyonun ve tecrübenin ortaya çıkacağı sert bir serinin içinde yer aldık. Hiçbir zaman sezon içinde  sürprizlerin peşinde olmadık. Hak eden çalışan bunun karşılığını görebilen bir takım olmak için çaba sarf ettik.

Özellikle play-off serisinde yaşadığımız ciddi sakatlıklar takımda hiçbir zaman panik havası oluşturmadı. Sadece oyuncularımızın rolleri süreleri ve sorumluluklarında değişiklik oldu. Böyle bir takımla Final Four’ a kalmak en büyük hedefimizdi.Son play-off maçında oynadığımız güzel ve başarılı hentbolu maç içinde yaşadığımız sakatlık ve rotasyon sıkıntısından dolayı kaybettik.” diyerek Play-Off müsabakalarını yorumladı.

Okan Halay son olarak ; “Sportif açıdan Final Four’ u kaçırdığımız için çok üzülen bir takıma sahibiz .Bu takımın ve teknik ekibin ilk günden son güne kadar inanmışlıkla beraber, ortak bir ruhla hareket ettiğini  bilerek,  tüm oyuncularıma  sahaya yüreklerini koydukları için teşekkürü bir borç bilirim.” dedi ve sözlerini noktaladı.

Bakmadan Geçme