2020/21 sezonu ülke puanları açıklandı

Avrupa Hentbol Federasyonu 2020/21 sezonu için Ülke puanlarını açıkladı.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu değişecek olan Avrupa Kupaları sistemi nedeniyle yenilenecek olan statüye göre Ülkelerin kontenjanlarını ve puanlarını yayınladı.

Bu sezon öncesi açıklanan sıralama puanına göre Türkiye kadınlarda 13.sırada yer aldı ve puanı 29,33 oldu. Erkeklerde ise Türkiye 20. sırada yer aldı ve puanı 21,67 oldu.

2020/21 sezonu için sıralama listesi 2016/17, 2017/18 ve 2018/19 sezonlarının sonuçlarına dayanmaktadır.

Gelecek sezon Avrupa Kupalarında EHF Şampiyonlar Ligi, EHF Avrupa Ligi ve EHF Kupası olarak 3 arena olacak. 

Gelecek sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi 16 takım ile oynanacak ve direk grup müsabakaları olacak. Ayrıca EHF, Gruplarda mücadele edecek olan takımlara da ciddi anlamda maddi kazanç sağlayacak.

EHF PARA DAĞITMAYA HAZIRLANIYOR okumak için tıklayınız…

Açıklanan 2020/21 sezonu puanına göre ilk 9 ülkenin temsilcisi direk olarak şampiyonlar ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.   Gruplara kalacak 10. takım ise geçmiş EHF Kupası’nda son üç sezonda en iyi puanı(dereceyi) alacak olan ülkeye kontenjan olarak verilecek.

Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak olan diğer 6 takım ise İlk 11-30 arası Ülkelerin Ülke sıralaması ve Avrupa Hentbol Federasyonu’nun Şampiyonlar Ligi kriterlerine göre belli olacak. Kadınlarda 13.sırada bulunan Türkiye’nin gelecek sezon şampiyon olacak ekibi kriterleri sağladığı takdirde direk gruplara kalabilir.

TÜRKİYE’NİN KONTENJANI NE OLDU?

Türkiye’nin 2020/21 puanlamasına göre kontenjanı( şampiyonlar ligi kontenjanı daha belli olmamıştır) ise şu şekilde oluştu:

Kadınlarda Şampiyonlar Ligi için ilk 9 Ülke sıralamasında yer alamayan Türkiye ilk 13 Ülke arasında ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilecek olan kontenjan sıralamasında. Şu an için 2 EHF Avrupa Ligi, 2 EHF Kupası kontenjanı bulunan Türkiye, gerekli kriterler sağlanır ise gelecek sezon EHF Avrupa Ligi kontenjanından bir hakkı Şampiyonlar Ligine direk katılım olarak olabilir.

Kadınlar Sıralaması için Tıklayınız…

Erkeklerde ise Şampiyonlar Ligi gruplarına katılım zor olacak. Türkiye erkeklerde 20.sırada yer alarak şampiyonlar liginden uzaklamış oldu. Ayrıca bu sezon Beşiktaş’ın VELUX EHF Şampiyonlar Ligine katılmaması da Türk hentbolunu zora soktu. EHF Avrupa Ligi için 1, EHF Kupası için ise 3 kontenjan verildi.

Erkekler Sıralaması için Tıklayınız…

 

 

 

 

Bakmadan Geçme