30 dakikalık hentbolla Beşiktaş’ı yenemezsin

MYK Hentbol ile Beşiktaş Mogaz HT arasında oynanan Erkekler Süper Lig karşılaşmasını yazarımız Mehmet İhsan Doğan, kaleme aldı.

30 dakikalık hentbolla Beşiktaş’ı yenemezsin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evet sevgili MYK’lı hentbolcular, hentbol maçı 30’ar dakikalık iki devre halinde oynanır ve takımlar bu 30+30= 60 dakikanın tamamında hentbol oynamak zorundadır. Oysa siz ilk 30 dakikayı oynadınız, sonra maçı bıraktınız, hem de daha dördüncü dakika dolmadan. 

MYK, maça Cherubin, Maksim, Ucha, Mikhail, Nikita Ahmet Cemal ve Adrian ilk yedisiyle başladı. Beşiktaş Mogaz ise Faruk, Marko, Josip, Onur, Jozef, Pregrag ve İbrahim’le sahada yer aldı. Siz de biliyorsunuz, hentbolla ilgilenenler de biliyorlar “Yabancı Sporcu” kavramına “YABANCI” olduğumu. Onun için bu konuda YORUM YOK!

Yukarıda kısaca değindim; MYK maça iyi hatta çok iyi başladı. Hatta 23’üncü dakikada 13-12 öne geçti ve 28’inci dakikaya kadar bu üstünlüğünü korudu. Beşiktaş, son iki dakikada bulduğu iki golle soyunma odasına 16-15 önde gitti.

Ne olduysa ikinci yarıda oldu. Beşiktaş oyuna değişik bir kadro ile başladı ve MYK oyundan düştü! 34’üncü dakikada fark dörde, 38’inci dakikada altıya çıkıverdi. Sonrasında Müfit Arın, oyunu istediği gibi götürdü, iki puanı 33-26’lık skorla aldı, İstanbul’a döndü.

Maçta üç oyuncu altı gole ulaştı. MYK’dan Mikail Iniakin ile Nikita Samarskii ve Beşiktaş’tan Ivan Nincevic. Karşılaşmanın ilginç yanlarından biri iki kalecinin Adrian Tudor Radulesco ile Yunus Özmusul’un gol atmalarıydı. 

Unutmadan; maçta ciddi bir seyirci topluluğu vardı.

Ve hakemler Yunis Tokmak ile Serdar Özen(!) Ben sizin iyi, çok iyi, çok çok iyi yönettiğiniz maçları izledim. Bu maç için “İyi” olduğunuzu söyleyemeyeceğim üzülerek. Sizi çok iyi, çok çok iyi görmek isterim hep.




Bakmadan Geçme