5 Dakikada kaybedilen maç…

Beşiktaş MOGAZ’ın bu akşam Polonyalı rakibi ile Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı müsabaka ” 5 dakikada kaybedilen mücadele” olarak hentbol tarihine geçecek.

Fulya Öktem / Hentbolhaber.Net – Beşiktaş MOGAZ, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki 7. maçında İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda Polonya Şampiyonu Orlen Wisla Plock’u konuk etti.

İLK DEVRE
Beşiktaş MOGAZ karşılaşmaya Sol Kanat Ivan Nincevic, Sol Oyun Kurucu Josip Buljubasic, Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic, Orta Oyun Kurucu Erwin Jan Feuchtmann Perez, Sağ Kanat Vedran Zrnic, Sağ Oyun Kurucu Ömer Ozan Arifoğlu ve Kaleci Yunus Özmusul ile başladı.

Orlen Wisla Plock ilk yedisi ise Sol Kanat Ivan Nikcevic, Sol Oyun Kurucu Dan Emil Racotea, Pivot Kamil Syprzak, Orta Oyun Kurucu Alexander Tioumentsev Barabash, Sağ Kanat Valentin Marian Ghionea, Sağ Oyun Kurucu Nemanja Zelenovic ve Kaleci Rodrigo Corrales Rodal oldu.

Karşılaşmanın ilk golü 54. Saniyede Racotea’dan gelirken bu gole 3. Dakika biterken Beşiktaş MOGAZ’dan karşılık veren Erwin oldu. Beşiktaş MOGAZ ilk 10 dakikada biraz tutuk oynasa da oyunu dengeli götürmeyi bildi ve bu 10 dakikayı geride bırakırken beş golle eşitliği sağladı. Beşiktaş’ın ikinci golü Tolga’dan gelirken Ömer Ozan Arifoğlu arka arkaya kaydettiği 4 golle ilk yarıya damgasını vuran oyunculardan oldu. 20. Dakika biterken 10:12 idi.

DAKİKA 12:24 BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ: 8-7
13. Dakika içinde Nincevic’in golüyle 8-7 öne geçen Beşiktaş MOGAZ rakibinin eşitliği sağlamasının ardından 9:8 öne geçmeyi başardı. 16. Dakikada skor 9:9 oldu.Bu dakikadan sonra Kaleci Marcin Wichary’nin art arda başarılı kurtarışları Beşiktaş’ın arayı açmasına engel olurken Polonya ekibi 20. Dakikada 10:12 üstünlük sağlamayı başardı. İlk yarının son 10 dakikası karşılıklı gollerle geçerken takımlar soyunma odasına 14:15 skorla gitti.

İKİNCİ DEVRE GALİBİYET UMUDUYLA BAŞLADI…
İlk yarıdaki oyunuyla maçı kazanacağını düşündüğümüz Beşiktaş MOGAZ ikinci yarıya Sol Kanat Ivan Nincevic, Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic, Pivot Tolga Özbahar, Orta Oyun Kurucu Şenol Boyar,, Sağ Kanat Vedran Zrnic, Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne ve Kaleci Yunus Özmusul ile başlarken misafir ekip onları şu 7 ile karşıladı:

Sol Kanat Ivan Nikcevic, Sol Oyun Kurucu Mariusz Jurkiewicz, Pivot Tiago Rocha, Pivot Kamil Syprzak, Sağ Kanat Valentin Marian Ghionea, Sağ Oyun Kurucu Angel Montoro Cabello ve Kaleci Marcin Wichary.

İkinci yarının ilk golünü ev sahibi ekipten Şenol kaydetti ve 15:15 beraberlik sağlandı. 18:17 ve  37. Dakika içinde Tolga’nın bulduğu golle19:18 öne geçen Beşiktaş MOGAZ 40. Dakika içinde 20-21 geriye düştü. 40 ile 45. Dakikalar arasında Beşiktaş oyuna tutunamayarak rakibinden art arda goller yerken hiç gol kaydedemedi. 46. Dakikaya gelindiğinde skor 22:26 olmuştu. 51. Dakika içinde ise Orlen Wisla Plock farkı 7 sayıya çıkardı 22:29. Tolga ve Şenol’un golleri gelse de 57. Dakikada skor 27:33’e ulaştı. Beşiktaş MOGAZ 58. Dakikadan sonra Ivan, Tolga ve Dacevic ile gol bulsa da 40 ile 45. Dakikalar arasında açılan farkı kapatması mümkün olmadı ve maç 30-33 Orlen Wisla Plock’un galibiyeti ile sona erdi.

KIRILMA NOKTASI VE PİVOTLAR
Oyunu kanatlara açamayan Beşiktaş MOGAZ, çizgide 2.06lık Pivot Kamil Syprzak gibi oyuncular üzerinden sayı bulmaya çalıştı. İkinci devrenin ortalarına doğru yapılan basit hataları rakip tarafından affedilmeyen Beşiktaş buna rağmen oyunu kanatlara yayabilseydi ya da Plock’un dev pivotları yerine oyun kurucular arasından boşluk bulmayı deneseydi yine de galip gelebilirdi. Pivot Tolga Özbahar’ın bulduğu 8 gol, takımdaki görevi itibariyle Tolga’nın bulacağı gollerdi. Bunun dışında söylenecek fazla bir şey yok. Siyah Beyazlılar bu maçı Baş Antrenör Müfit Arın’ın basın toplantısında söylediği gibi 5 dakikada, kanımca 3 dakikada kaybetti. 40 ile 43 dakikalar arası maçın Plock lehine kırılma noktası oldu.  

WISLA PLOCK’A BEŞ YEDİ METRE
Karşılaşmanın en skorer isimleri 8’er golle Beşiktaş MOGAZ’dan Pivot Tolga Özbahar ve Orlen Wisla Plock’dan Sağ Kanat Valentin Marian Ghionea oldu. Karşılaşmanın diğer gollerini ise şu oyuncular kaydetti:

Beşiktaş: Şenol Boyar 5, Ömer Ozan Arifoğlu 4, Ramazan Döne 4, Ivan Nincevic 3, Predrag Dacevic 3, David Rasic 1, Vedran Zrnic 1, Erwin Jan Feuchtmann Perez 1.

Plock: Kamil Syprzak 5, Alexander Tioumentsev Barabash 5, Mariusz Jurkiewicz 5, Nemanja Zelenovic 3, Tiago Rocha 3, Angel Montoro Cabello 2, Ivan Nikcevic 1, Dan Emil Racotea 1

Ev sahibi kazandığı iki 7 Metre atışını gole çevirirken misafir ekip beş 7 Metre’den dördünü gole çevirmeyi başardı.

KALESİNDE DEVLEŞTİ…
Beşiktaş MOGAZ kalecisi Yunus Özmusul her geçen gün gelişen oyunu ile tartışmasız maçın en iyi oyuncusuydu. Bu maçta da rakip oyuncularla yine çok fazla bire bir karşı karşıya kalsa da moralini bozmadan oyununa devam etti. Kanımca Kaptan İbrahim Demir’in Beşiktaş’ın parlayan yıldızına verdiği fikri destek Yunus’un motivasyonunda etkili oldu.

Tribünler daha önceki maçlara göre daha az dolarken Kocaeli’nden oynanan karşılaşmayı 1.500 hentbolsever izledi.

VELUX EHF CL’de iki takımın oynadığı ilk maç 28-19 sona ermişti.

Besiktas MOGAZ HT (TUR) vs Orlen Wisla Plock (POL) 30:33 (14:15)

Bakmadan Geçme