A Milli Erkek Takımımızın grup istatistikleri

A Milli Erkek Takımımız, 2.Erkekler IHF Hentbolde gelişmekte olan Ülkeler şampiyonasında grubunu lider tamamladı.

HENTBOLHABER.NET – A Milli Erkek Takımımız grubunda Kosova, Arnavutluk ve İrlanda’yı mağlup ederken, lider olarak bir üst tura çıktı.

A Milli Takımımızın grup istatistikleri ise şöyle oldu:

En Skorer oyuncumuz Samet Kamberoğlu oldu. 22 gol atan Samet Şampiyona gol krallığında da 10.sırada. %73 ile şampiyonaya devam eden Samet, 12 golu kanattan, 7 golü hızlı hücumdan 3 golü de 6metre çizgisi üzerinden kaydetti.

En iyi şut yüzdesine sahip oyuncumuz Ali Kabadayı oldu. 10 şut ve 10 gol ile oynayan Ali, Şampiyonanın en iyi şut yüzdesine sahip oyuncu oldu. Ali’yi A Milli takımımızda Doruk Pehlivan takip ediyor. Şampiyonada en iyi 3.şut yüzdesine sahip olan Doruk %90 ile grup müsabakalarını tamamladı.

Bölgelerinde en iyi şut yüzdesine sahip oyuncular kategorisinde ise;

Kanat atışları:  Kanat pozisyonunda hiç bir oyuncumuz ilk 10 arasına giremedi. Samet kanat pozisyonunda %71 ile Milli takımımızın en oranlı oyuncusu. Milli takımımız ise kanat atışlarındaki yüzdesi %65.

6metre üzerindeki atışlar: 6metre üzerinde gerçekleşen atışlarda oyuncularımız ilk 10 içerisinde yer aldılar.  Milli Takımımız 6metre üzerinde %85 oranı ile oynarken,  Ali Kabadayı, Doruk Pehlivan, Ramazan Döne ve Halil İbrahim Öztürk 6metre üzerindeki atışlarda %100 ile ön plana çıkan oyuncularımız oldular.

9metre üzerindeki atışlar: 9metre üzerindeki atışlarda Milli Takımımız %48 gibi düşük bir oranda kalırken, Doruk Pehlivan veHalil İbrahim Öztürk ilk 10 içerisinde yer aldılar. Doruk %80 orana sahip iken, Halil İbrahim Öztürk %67’de kaldı.

Asist: Eyüb Orkun Söz oynamış olduğu 3 maçta 3,33 asist ortalaması ile ön plana çıkan oyuncumuz oldu.

Kalecilerimizden Mehmet Emre, %47 kurtarış yüzdesi ile oynarken, Çoşkun Göktepe %30 kurtarış yüzdesinde kaldı.

A Milli Takımımız A grubunda 120 gol atarken, kalesinde 62 gol gördü +58 averaj ile Şampiyonanın grup müsabakalarında en iyi averaja sahip ekip oldu. Milli Takımımız 120 gol ile de grup müsabakalarında en fazla gol atan ekip oldu.

 




Bakmadan Geçme