A Milliler 3’te 3 yaptı

2017 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası 5. Eleme Grubu 3.maçında Milli Takımımız, sahasında Çek Cumhuriyeti’ni mağlup etti.

HENTBOLHABER.NET – THF spor salonunda oynanan ve Çay Tvden canlı olarak yayınlanan karşılaşma nefesleri kesti.

Maç öncesinde grubunda Belçika’yı her iki maçta da mağlup eden Millierimiz, 4 puan ve averajla Çek Cumhuriyeti’nin önünde lider durumda bulunuyordu.

Bugün oynanan karşılaşmada ilk yarıyı 12-10 önde kapatan A Milliler, ikinci devrede de skor üstünlüğünü korudu ve maçı 27-24 kazanmasını bildi. Puanını 6’ya çıkaran A Milliler, Çek Cumhuriyeti’ne 2 puan ve 3 sayı averajla avantajlı gidiyor. A Millilerin Play-Off’a kalabilmesi için Çek Cumhuriyeti’nde  kazanması, berabere kalması veya 2 sayı farkla mağlup olması yetecek.

Milli Takımımız gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile 16 Ocak Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacak. Grubu lider olarak tamamlayan takım play-off oynama hakkı kazanacak.

TÜRKİYE: 27 – ÇEK CUMHURİYETİ: 24
Salon: THF
Hakemler: Amar Konjicanin, Dino Konjicanin (Bosna Hersek)

Türkiye: Yunus Özmusul (Taner Günay), Çetin Çelik 4, Onur Ersin 6, Harun Hacıoğlu 2, Alican Göçmen 2, Tolga Özbahar 6, Ramazan Döne 3, Uğur Erceylan, Baran Nalbantoğlu 3, Can Çelebi 1,

Çek Cumhuriyeti: Stochil (Galia), Hrstka 7, Jurka 3, Stehlik, 2 Babak 5, Landa, Riha 1, Becvar 3, Petrovsky 1, Skvaril, Slachta 1, Hes 1

İlk yarı: 15-13

İki dakika cezası alanlar: Skvaril, Becvar (Çek Cumhuriyeti), Uğur Erceylan (2), Çetin Çelik (Türkiye)




Bakmadan Geçme