A Millilerden anlamlı galibiyet

2019 Erkekler Dünya Şampiyonası Eleme Grubu 2.maçından galip ayrıldık.

HENTBOLHABER.NET – 2019 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Elemelerine Belçika beraberliği ile başlayan A Milli Erkek Takımımız, bu akşam Yunanistan’dan zafer ile dönüyor.

A Milliler, Atina’daki OAKA spor salonunda Yunanistan karşısında ilk yarıda muhteşem bir mücadele sergilediler.  İlk 10 dakikada ev sahibi ekip 3:2 önde olan taraftı. Ardından toparlanan A Milliler Çağlayan ve Onur’un golleri ile oyunda skor dengesini kurdu ve öne geçti. Üst üste 0:5’lik seri yakalayan A Milli takımımız 7:12’lik skor üstünlüğünü elde etti. Yunanistan, A Millilerimiz karşısında aradaki farkı düşürmek için ev sahibi ekip 600 seyircinin desteğine rağmen istediğini elde edemedi. A Milli takımımız ilk devrenin son dakikasında aradaki farkı 6 sayıya çıkardı ve ilk devre 8:14 A Milli Takımımızın üstünlüğü ile tamamlandı. İlk devrede  Onur Ersin 4 gol ve Çağlayan Öztürk 3 gol ile en skorer oyuncularımız oldular. 

İkinci devreye Yunanistan daha istekli başladı. Üst üste goller bulsa da A Milliler aradaki farkı korumayı başardı. İkinci devrede Ramazan Döne atmış olduğu goller ile aradaki farkın kapanmasını engelledi. İkinci devrede 10 dakika geride kaldığında A Milliler aradaki farkı 7 sayıya çıkardı(11:18). Onur Ersin’de orta oyun kurucu mevkiinden girmiş olduğu fırsatı değerlendirdi ve aradaki farkı 8 sayıya çıkardı.(12:20). Müsabakanın son 10 dakikasına girildiğinde A Milli Takımımız 9 sayılık farka ulaştı. Bu dakikalarda Çetin Çelik, Baran Nalbantoğlu’da skora katkıda bulunmaya başladılar(13:22). Ramazan’ın 7.golü aradaki farkı 10 sayıya çıkardı (14:24). Bu dakikadan sonra skoru korumaya çalışan A Milli Takımımız farkın azalmasına engel olamadı ve müsabaka 6 sayı farka düştü. Yunanistan’ın baskısına rağmen A Milliler zamanı iyi kullandı ve maçı 19:25 kazandı.

Bugün Cumhuriyetimizin 94.yılı kutlanırken, A Milli Takımımız 29 Ekim’de anlamlı bir zafere imza atmış oldu.




Bakmadan Geçme