Aday kadro yakından takip edildi!

29 Mayıs – 10 Haziran 2017 tarihleri arasında Antalya'da kampa girecek olan A Milli Erkek Takımımızın aday kadrosu belli oldu ancak bazı kulüpler ve idarecilerden eleştiriler geldi.

HENTBOLHABER.NET –  12-18 Haziran 2017 tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılacak olan IHF Challenge Trophy turnuvasında mücadele edecek olan Millilerimiz, 29 Mayıs Pazartesi günü Antalya’da toplanacak.

Hazırlıklarını 10 Haziran Cumartesi gününe kadar Antalya’da sürdürecek olan Milli Takımımız, 11 Haziran Pazar günü Bulgaristan’a gidecek.

Milli Takımımız IHF Challenge Trophy turnuvasında grubunda Kosova, Arnavutluk ve İrlanda ile mücadele edecek.

Liglerde yer alan bazı kulüplerin aday kadro seçimi ile ilgili eleştirilerde bulunduğu gelen bilgiler arasında.

A Milli Takım Antrenörü İlker Şentürk, Aday kadro seçimi ile ilgili  eleştirilerin hangi kulüplerden ve yöneticilerden geldiğini sorduğumuzda bilgi vermedi ancak şunları söyledi: 

“12-18 haziran tarihlerinde Bulgaristan’da yapılacak Challenge Trophy turnuvasına 16-24 yaş arası sporcular ve 3 tane de 24 yaş üstü sporculardan oluşacak bir takım ile katılınacaktır.  Bu istenilen kuraldır. Biz de bu anlamda seçim yapabilmek ve bu turnuvada başarılı olabilmek için 32 kişilik bir kadro oluşturduk. Takım olma yolunda geleceğimiz olabileceğini düşündüğümüz 32 sporcu arkadaşımızı belirledikten sonra, kadroya A Milli Takıma  fayda sağlayabilecek, içindeki milli ruhu sahaya yansıtabilecek, fiziksel yönden de hazır 32 sporcu kardeşimizi teknik ekip ile  tek tek irdeleyerek değerlendirmeye tabi tuttuk” dedi.

Kadro seçiminde Süper Gençler Ligini yakından takip ettiklerini belirten İlker Şentürk,  “Okan Halay’ın Antalya ve Ankara’daki genç maçlarını izlemesi ve diğer takip ettiğimiz oyuncuların performanslarını göz önünde bulundurarak, Antalya’da yapılması planlanan kampın daha da verimli olması için kadroyu 22 kişiye indirdik. A Milli Takım performansı iyi olan ve hazır olan oyuncularımızın yeri olmalı. Bu sebeple kadroda da daha çok süper ligde görev alan genç oyunculara yer verildi.  Bu özellikle dikkat ettiğimiz bir kriter oldu. Hedefimiz ilk 3 takım arasına kalarak Avrupa Şampiyonası için elemesi grup maçlarına kalmaktır. Biz teknik ekip olarak Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarına kalmayı istiyoruz. Bunun için inançlıyız. İstekli olabiliriz ancak ,inancımız yoksa başarılı olamayız. Biz Milli Takımımızda inanan oyuncularımıza ve her zaman hazır olan oyuncularımıza yer vermeye devam edeceğiz. Kriterlerimiz net ve açık olacak. Esas olan A Milli Takımdır. Biz istiyor ve inanıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme