Adnan Öztürk: “Sistem çökmüştü”

2017 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası 5. Eleme Grubu 3.maçında Milli Takımımız, sahasında Çek Cumhuriyeti'ni mağlup etti.

Çek Cumhuriyeti galibiyeti sonrası A Milli Takım Antrenörü Adnan Öztürk, Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulundu.

Öztürk, iyi mücadele ettiklerini. Çek Cumhuriyeti’ni yenmenin iyi bir iş olduğunu, içeride ve dışarıda Belçika’yı yenmenin ardından Çek Cumhuriyeti galibiyetinin A Millilerin iyi bir yolda  olduğunu gösterdiğini belirtti.

Öztürk, “Kadroya birçok yeni oyuncuyu dahil ettik. Bugün maçımız daha farklı olabilirdi. Fırsatları iyi değerlendiremedik. Eksiklerimizi biliyoruz. Bunları gidermek içinde hazırlıklarımıza devam edeceğiz” dedi.

-Adnan Hocam, Çek Cumhuriyeti’nde Filip yoktu ve deplasmana 2 puan ve 3 gol averajla gideceğiz düşünceniz nedir?

Adnan Öztürk, “Filip’in olmaması  o kadar önemli değil. Çek Cumhuriyeti’nin sahip olmuş  olduğu kadrosundaki oyuncular yetenekli ve değerli oyuncular. Deplasmana biz puan avantajımızı ve skoru düşünmeden gideceğiz. Orada galibiyet bizim için tek yol şeklinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Galip gelmek için mücadelemizi sürdüreceğiz”

 -Bu maçta neyi iyi yaptık?

Adnan Öztürk, “Bu maçta özellikle müsabaka boyunca savunmayı iyi yaptık. Savunmamızın yanında Yunus’un arkadan verdiği destek bize olumlu etki yaptı. Ekstra performans ortaya koyan oyuncularımız oldu. Ekip halinde iyi mücadele ettik.

-Daha önceki müsabakalarda Ramazan hep skoru yükünü çekerdi. Ancak artık A Millilerde herkes skoru yükleniyor, düşünceniz nedir bu konuda?

Adnan Öztürk, “Özellikle Ramazan skor yükünü çekiyordu. Artık A Millilerde tüm oyuncularımız skor yükünü çekmeye başladı. Baran, Tolga, Onur, Çetin hepsi sorumluluk aldılar. Tüm oyuncularımız birlikte bir bütün oldular. Kendi aralarında o dengeyi sağladılar. Takım içerisinde birlikte hareket ediyorlar. Bu da takımımıza olumlu yönde etki ediyor.”

-A Millilerde hucümda Tolga, savunmada Uğur, ortada Can Çelebi ve farklı yerleşimler, Sistemimiz de değişmeye mi başladı. Artık bir oyun sistemimiz mi var?

Adnan Öztürk, ” Sistemimiz vardı. Ancak biz toplanıp hazırlık kamplarımızı iyi değerlendiremediğimiz için sistem çökmüştü. Bu takım daha öncede bir ivme yakalamıştı. Ancak ligin yoğunluğu ve farklı etkenlerden oyuncularımızı toplayamamıştık. Hazırlık maçları ve kamplarımız daha da takımımızın performansını arttıracaktır” dedi.




Bakmadan Geçme