Alman hükümetinden 200Milyon Euro destek

Alman hükümetinden spora 200Milyon Euro destek gelecek.

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Koronavirüs krizi sebebiyle, Liqui Moly Hentbol Bundesliga, dünyadaki çoğu lig gibi durduruldu. Bazı disiplinler katı şartlar gölgesinde faaliyetlerine devam etseler de, Almanya’da hentbol faaliyetleri durduruldu ve TV gelirlerininde durdurulması sonucunda büyük yara aldı. Sponsorlar, maç biletleri ve TV gelirleri kulüplerin başlıca gelir kalemlerini oluşturuyor. Dolayısıyla, bu ekonomik açığı üç aydan fazla bir süredir faaliyetler olmadan telafi etmek mümkün değil.

İşte Bundestag (Alman parlamentosu) burada devreye girerek, bir kaç profesyonel lige yardımcı olmak için 200 milyon avro yardım yapmayı planlamakta ve hentbol ligi bu yardımın en başında yer alıyor.

Handnews.fr sitesinde yer alan haberde, hentbol, ​​basketbol, ​​buz hokeyi ve voleybol branşlarına yardım yapılması planlandığı yazıyor. Federal devletten eksik seyirci gelirinin % 80’i kadar tazminat alacaklar. Örneğin, bir kulübün en son 1.000.000 avro bilet satışı geliri aldığını düşünürsek, federal devlet kulübe 800.000 € sübvansiyon verecek. Bu şekilde, birçok kulübün iflastan kurtulacağı ve gelecek sezona daha iyi bir şekilde hazırlanacağı öngörülüyor.

 

Bakmadan Geçme