Altın Kızlardan Altın Davranış

Okul Sporları Türkiye Hentbol Şampiyonasında birinci olan takımın oyuncuları, kendilerine hediye edilen altınları Soma’ya bağışladı.

Kız öğrencilerden oluşan takım 21-25 Mayıs tarihleri arasındaAfyonkarahisar’da düzenlenen 2013-2014 Okul Sporları Türkiye ŞampiyonasıKüçük Kızlar Hentbol Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu.

Şampiyonanınardından Kahramanmaraş’ta çeşitli hediyelerle karşılanan öğrenciler,başarılarından dolayı altınla ödüllendirildi. Sosyal sorumlulukbilinciyle hareket eden öğrenciler, ödüllerini valilikte düzenlenentörenle Soma’da maden kazasında hayatını kaybeden işçilerinin ailelerineverilmek üzere bağışladı.

İlk kez bir köy takımına hentboldaTürkiye şampiyonluğu yaşatan öğrenciler, Kahramanmaraş Valisi ŞükrüKocatepe’yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali ŞükrüKocatepe, Kahramanmaraş’a yaşattıkları sevinçten dolayı öğrencilereteşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Bağış yapan kızlarınkalplerindeki sevgiyi büyük bir fedakârlık örneği sergileyerekyansıttıklarını ifade eden Kocatepe, “O minik kalplerinde yaşayan insansevgisini bu şekilde yansıtmış oldular.” dedi.

Öğrencilerinşampiyonada gösterdikleri başarıyla şehrin sesini tüm Türkiye’yeduyurduklarını söyleyen Kocatepe, şunları söyledi:

“KahramanmaraşAltınova köyümüzün Şehit Bayram Demirci Ortaokulu öğrencilerimiz çokdeğerli beden eğitimi öğretmenimizin gayretiyle hentbol takımı olarakEskişehir, Afyonkarahisar, İzmir, Aksaray takımlarını yenerek hentboldaTürkiye şampiyonu oldular. Kendilerini kutluyorum, teşekkür ediyorum.Bundan sonraki öğrencilik hayatlarının başarılı olmasını diliyorum.İnşallah hem spor alanında hem de eğitim-öğretimde başarılarıylaülkemizi diğer başarılı alanlarında güzel bir şekilde temsil etmeyedevam ederler. Ve gönüllerindeki mesleklere erişirler, ulaşırlar.”

Ayrıca öğrencilerin örnek bir davranış sergilediğini vurgulayanKocatepe şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta bu şampiyonayla ilgili köydebir tören yapılmıştı, orada öğrencilerimiz çok duygulu bir an yaşattılartörene katılanlara. Mado tarafından kendilerine birer altın hediyeedilmişti. Onlar bu altının bir kısmını kendi aralarında toplayarakSoma’da vefat eden, şehit olan merhum işçilerimizin ailelerine yardımiçin bağışladılar. Minik kalplerinde yaşayan o sevgiyi, insan sevgisinibu şekilde yansıtmış oldular. Allah onlara hata, kaza göstermesin,aileleriyle birlikte uzun ömürler versin.”

Vali Kocatepe’ninardından takım kaptanı Ebru Yıldız da kazandıkları şampiyonluğuSomalılara ithaf ettiklerini dile getirdi. Türkiye birinciliğindendolayı kendilerine verilen ödülleri Somalı ailelere hediye ettikleriniifade eden Yıldız, bu sayede onların yanlarında olduklarını göstermekistediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler,bağışladıkları altınları Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerininailelerine verilmek üzere Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’ye teslimetti.

Bakmadan Geçme