Amasya’nın gözbebeği İstanbul’daydı

THF Erkekler Süper Lig’in yeni ve dinamik ekibi Amasya Taşova, Beşiktaş Mogaz’a konuk oldu.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – THF Erkekler Süper Ligi’nin 19. Hafta erteleme müsabakasında Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı ile Amasya Taşova Hentbol Takımı İstanbul’da karşı karşıya geldi.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan ve BJK TV’den canlı yayınlanan maç 43-30 ev sahibi ekibin galibiyeti ile sona erdi. Siyah beyazlıları hiçbir karşılaşmada yanız bırakmayan küçük bir siyah beyazlı taraftar topluluğu dışında takımlarını deplasmanda desteklemeye gelen seçkin bir grup Taşova taraftarı da tribünde yerlerini alarak maça renk kattı.

Amasya Taşova Hentbol Takımı Teknik Direktörü Hakan Günal, Beşiktaş Mogaz HT karşılaşması ile sonrası müsabaka ile ilgili görüşlerini Hentbolhaber.Net ile paylaştı.

Siyah beyazlılarla bir dostluk maçı havasında karşılaştıklarını belirten Hakan Günal maçın son iki dakikasında bu samimi ortama gölge düşürecek bir olay yaşandığını belirtti.

8 MAÇLIK MARATON ÖNCESİ SON PROVA
Taşova Teknik Direktörü; lig lideri ile oynadıkları bu maçtan çok Mart ayında oynayacakları 8 maça odaklandıklarını kaydetti. Günal; “Siyah beyazlılarla oynadığımız maç önümüzdeki lig ve kupa maratonu için prova niteliğindeydi. İleride oluşabilecek eksiklikler ve sakatlıklar karşısında oyuncularımızın neler yapabileceğini gözlemlemek için oyun içinde zaman zaman dizilim denemeleri yaptık” dedi.

Süper Lig’de 6. Sırada bulunan Amasya Taşova’nın puan kaybedeceği maçlarının bittiğini, artık puan kazanacağı maçların başladığını kaydeden Hakan Günal; “Haftaya Gençlerbirliği maçı ile maratona başlıyoruz. Ardından İstanbul’da Türkiye Kupası için Anafen ile oynayacağız. Lig maçlarından alacağımız 3 galibiyet play-off’a avantajlı bir sırada girmemizi sağlayacak. Türkiye Kupası’nda dörtlü finale yükselme hedefimizi gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

İSTANBUL … TRAFİK…
İstanbul trafiğinden mustarip olan Amasya ekibi salona karşılaşmaya 40 dakika kala ulaşabildiği için müsabakadan önce planladıkları şekilde ısınamadan maça çıktı. BJK Mogaz HT İdari Menajeri Berk Karahan’a ve İlker Şentürk hocaya misafirperverlikleri için teşekkür ettiğini söyleyen Hakan Günal; Beşiktaş’ın ev sahipliğinden memnun kaldık. Ayrıca maçın son dakikalarında Buljubasic’in centilmenlik dışı hareketinden sonra Müfit Arın, İlker Şentürk ve Beşiktaşlı sporcuların soğukkanlı ve sağduyulu davranışları bizi çok memnun etti” dedi.

Haber

SON İKİ DAKİKADA NE OLDU?
Hakan Günal; “Lig maçı havasından daha çok bir dostluk maçıydı. Josip’in hareketi kabul edilemeyecek bir şeydi. Evet, hentbol sert bir spordur ancak oyuncumuza yapılan bu sertliğin çok dışında bir hareketti. Bu arkadaşımız Beşiktaş hangi takımla oynarsa oynasın mutlaka bir oyuncuya zarar veriyor. Oyuncum Hakan’a söz konusu olaydan bir pozisyon önce dikkatli olmasını söyledim. Akabinde Hakan, orta oyun kurucuya topu verirken çenesine yumruğu yedi. Net olarak söylüyorum Josip bu ligde korunan bir adamdır” diyerek sözlerine son verdi.

Mütevazi ekibi ile Süper Lig’e hızlı bir giriş yapan ve haftalarca liderlik koltuğunda oturan Amasya Taşova Hentbol Takımı Süper Lig’de 19 puan ile 6. Sırada bulunuyor. Rakibi Beşiktaş Mogaz ise 18 galibiyet ve bir mağlubiyet sonrası topladığı 36 puan ile zirvede yer alıyor.

DOSTLUK MAÇI…
Müsabaka sonrası her iki takım da alkış alırken, tribünde bir hentbol severin Beşiktaş ve Taşova takımlarının isimlerinin yazılı olduğu bir atkı açması akşamın en güzel karesi olarak hafızalara kaydedildi.

 

Fotoğraflar: www.bjk.com.tr

Bakmadan Geçme