Amazonlardan altın galibiyet

EHF Kupası 3. ön eleme turu ilk maçında Macaristan’dan galibiyet ile ayrıldı.

HENTBOLHABER.NET – Macaristan temsilcisi Vaci NKSE ile Vác Város Sportcsarnoka Spor Salonu’nda karşılaşan Kastamonu Belediyesi GSK,  elde etmiş olduğu 24:26 iki sayı farklı galibiyet ile Türkiye dönüyor.

Vác Város Sportcsarnoka Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya Macar taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, temsilcimiz maçın başında fırtına gibi başladı. İlk dakikalarda skor üstünlüğünü 4:8 elde eden Kastamonu Belediyesi GSK, üst üste 2 dakika zaman cezaları ile sıkıntı yaşadı. Kalede Anca Mihaela Rombescu takımı sırtlayan oyuncuların başında geldi. Üst üste kurtarışları sonucu Macar takımı skor üstünlüğünü elde edemedi. İlk yarının son iki dakikası içerisinde temsilcimizin zaman cezalarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip aradaki farkı kapadı ve beraberliği yakaladı. Son hücumda gol şansını iyi değerlendiren Vaci NKSE ilk yarıyı 12:11 önde kapadı.

Haber

Müsabakanın ilk yarı istatistiklerine bakıldığında kalecilerimiz %40 kurtarış oranına sahip oldu. Temsilcimiz ilk yarıda 2 hızlı hücumla gol buldu. Maçın ilk devresinin en dikkat çeken istatistiği ise 2dk zaman cezalarında oldu. Temsilcimiz 5 adet 2dk zaman cezası alırken, ev sahibi ekip hiç ceza almadı. Maçın maçlarında 4 sayılık üstünlük, üst üste verilen zaman cezaları sonrası kapandı. Temsilcimiz %52’lik bir atak verimliği ile ilk devreyi kapadı.

İkinci yarıya daha inançlı ve istekli çıkan temsilcimiz, ev sahibi ekibe karşı hücumda daha iyi oynadı. Hakan Günal’ın molalarda ve maç içerisinde taktiklerini iyi uygulan temsilcimiz, üst üste goller bularak öne geçti ve ikinci devre boyunca skor avantajını korudu. Maçın son golünü Sıla atarken, Kastamonu Belediyesi GSK, rövanş maçı öncesi 24:26 ile 2 sayılık avantajı yakaladı.

Haber

Müsabakanın genel istatistiklerine bakıldığında İkinci yarıda özellikle kalecilerimiz aynı performans ile mücadele etti ve kurtarış yüzdelerini düşürmediler. Hücumda atak etkinliğini arttıran temsilcimiz maçı kazanmayı başardı.

Müsabakanın en skorer oyuncuları ise şöyle oldu:

Haber

Maçın rövanşı 19 Kasım pazar günü saay 17:00’de Kastamonu Atatürk spor salonunda oynanacak.




Bakmadan Geçme