Ankara’daki seminere yoğun katılım

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen “Antrenörlük Gelişim ve Lisans Yenileme Semineri” Ankara’da yoğun bir katılım ile başladı.

HENTBOLHABER.NET – deplasmanlı lig antrenörlerinin en az birine katılmasının zorunlu olduğu “Gelişim Seminerleri’nin ilki olan Ankara’daki seminere, EHF Lektörleri Peter Kovacs, Milan Petronijevic, Wolfgang Pollany, Nenad Sostaric eğitici olarak yer alıyorlar.

Haber

167 kişinin katılımı ile başlayan seminer, Prof. Dr. Sedat Muratlı’nın dersi ile başlarken, eski A Milli Kadın hentbol takımımızda antrenörlük yapmış olan Peter Kovacs, 2016 Erkek ve Kadın Avrupa Hentbol Şampiyonası Analizi yaptı. Ardından EHF Lektörü Nenad Sostaric tarafından Yıldız Kız Milli Takımımız ile uygulamalı 6:0 savunma üzerine çalışmalar yapılarak, ilk gün tamamlandı.

Haber

Eğitim Kurulu Başkanı Doç Dr. Murat Bilge, Seminerlere her yıl en az iki tane olmak üzere, deplasmanlı lig antrenörlerinin en az birine katılmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, hentbol için böyle seminerlerin çok önemli olduğunu kaydetti. Yurt dışından başarılı ve isim yapmış antrenörlerin de bu seminerlerde olması, bilgi birikimlerinden faydalanılması açısından iyi bir fırsat olduğunu söyledi.




Bakmadan Geçme