Antalyaspor’a fair play golü

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde BŞB Ankaraspor’dan Antalyaspor’a centilmenlik golü…

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Erkekler Süper Ligi 19. Haftada dün oynanan müsabakada BŞB Ankaraspor, Antalyaspor’u Ankara’da ağırladı. Bu maçta izleyenleri duygulandıran ve tribünde alkış tufanı kopmasına neden olan bir olay yaşandı.

Hentbolun yazılı olmayan kurallarından biri de müsabakanın başlangıç düdüğü ile birlikte her iki takımın sahadaki oyuncularının ilk hücumdan önce birbirlerine başarılar dilemesidir.

Büyükşehir Belediye Ankara Spor Kulübü (BŞB Ankaraspor) ile Antalyaspor arasındaki bir önceki maçta Ankara ekibinden Burak, diğer oyuncuların birbirlerine başarılar diledikleri sırada topu pivot mevkiindeki arkadaşı Mehmet’e aktarmış, Mehmet de top ile buluşunca fileleri havalandırmıştı. Bu gol sonrası oyuna başlayan Antalyaspor hücumda iken Ankara ekibinin Türk oyuncuları savunma yapmamış ancak yabancı oyuncular durumu anlamayarak savunma yapmışlardı.

Söz konusu karşılaşma 14 Ocak 2015 Tarihinde oynanan Spor Toto Hentbol Erkekler Türkiye Kupası 2. Tur D Grubu ikinci maçıydı ve BŞB Ankaraspor, Antalyaspor’u 25-24 mağlup ederek, çeyrek finale yükselmişti.

HABER İÇİN TIKLAYINIZ

 

CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ
İşte dün (22 Şubat Pazar) oynanan Süper Lig karşılaşmasında ev sahibi BŞB Ankaraspor, Antalyaspor’a karşı centilmenlik örneği sergiledi. Müsabakaya başlayan Antalyaspor hücuma çıktığında Ankarasporlu hentbolcular oyuna müdahale etmedi ve Antalyaspor’ da Sağ Kanat Ali Canikli topu filelerle buluşturdu.

Bu davranış Antalyaspor teknik heyeti ve oyuncular tarafından memnuniyetle karşılanırken, tribünde bulunan hentbol severler BŞB Ankaraspor’u ayakta alkışladı.

Müsabaka BŞB Ankaraspor’un 29-25 galibiyeti ile sona erdi.

Karşılaşmadan sonra konu hakkında görüşlerini aldığımız BŞB Ankaraspor Antrenörü Aydın Aydınlı, hentbolun ve centilmenliğin gereğini yaptıklarını, rakip takım ve kendilerini tebrik edenlerin teveccüh gösterdiklerini söylerken Antalyaspor Antrenörü Okan Halay, rakiplerine teşekkür ederek örnek bir davranış sergilediklerini belirtti.

BŞB Ankaraspor’un Antalyaspor’a hediye ettiği “fair play” golü ile ilgili görüntü aşağıdadır:

 

 

Bakmadan Geçme