Antrenman döneminde beslenme

Pandemi sonrası kulüplerimiz yavaş yavaş sezonu açarken, ön plana çıkan en önemli konulardan biri beslenme.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol gibi kuvvet, dayanıklılık, hız ve konsantrasyon gerektiren bir takım oyununda, sporcuların performansının en üst düzeyde olması için vücut kompozisyonu çok önemlidir.

Yapılan antrenmanların yanı sıra beslenme de bu durumu etkileyen başlıca faktörlerdendir. Yeni sezon hazırlıkları başlarken, hentbolcular antrenman döneminde nasıl beslenmeli sorusunun cevabını sizler için Diyetisyen Zeynep Çabuk anlattı.

Diyetisyen Zeynep Çabuk’un bir sonra ki yayında hangi konuya değinmesini istiyorsanız, youtube yayınının altına yorum yapabilir, soru sorabilirsiniz.

Diyetisyen Zeynep Çabuk Kimdir?

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunudur. Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünde yan dal yapmaktadır. Polonya’da Erasmus programı sayesinde eğitim alarak uluslararası eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca Sporcu beslenmesi olarak bir çok konuda eğitimleri mevcuttur. 

Koç Üniversitesi Hastanesi, Amerikan Hastanesi, Beykoz Devlet Hastanesi, Polonya’da  anaokulu ve bir kaç özel klinikte stajlarını tamamlamıştır. 

 

 

Bakmadan Geçme