Antrenörlük Kursları ve Gelişim Seminerleri Üzerine

Köşe yazarlarımızdan Abdullah Tüfek Markalama ve pazarlama üzerine “Türkiye’de Hentbol Antrenörü” adlı köşe yazısı ile antrenörlerimizin içinde bulunduğu durumu paylaşmıştı. Dr.Zeki Pehlivan’da “Türkiye’de Antrenörlük Kursları ve Gelişim Seminerleri Üzerine” adlı köşe yazısı ile Kurslar ve GElişim seminerleri üzerine önerilerini paylaştı.

Dr. Zeki Pehlivan köşe yazısında : "Eğitim konusubildiğiniz gibi önemli bir konu. Tüm bireylerin dolayısıylaantrenörlerimizin, okul ya da kurs sonrası yeni gelişmeleri takip etmek,güncel kalabilmek, en önemlisi öğretmek ve liderlik etmek durumundaoldukları gençlerin gerisinde kalmamak için sürekli bilgileriniyenilemeleri gereklidir.

Özellikle bizim gibihentbolün dünya standartlarına göre oldukça alt düzeyde olduğu bir ülkeiçin bu konu çok daha önemlidir. Tabi ki bu konu tek başına kesin birçözüm olamayacağı gibi, mutlak bir fayda sağlayacağını da söylemekoldukça zor. Çünkü eğitimin doğası gereği, aynı zamanda hedef kitlemizinyetişkin olduğu düşünüldüğünde, yapılması istenen çalışmalar da oldukçaemek ve sabır isteyen bir konu.

Ancak her ne olursaolsun, yapılan eğitimle ilgili planlı çalışmaların, tıpkı Milli Eğitimdeolduğu gibi uzun yıllar sonra sonuçlarının ortaya çıkacak olmasınedeniyle, şimdiden başlanarak bir çerçeveye oturtulması ve geleceğedönük eğitim yatırımının başlatılması gerekli. Bu nedenle, eğitimalanında öncü bir kurumda çalışıyor olmam ve bu alanda okulumuzdaöğretmenlerimize yaptığımız bir çok eğitimden yola çıkarak,antrenörlerimizin de bu tür eğitimlere ihtiyaçları olduğu düşüncesiiçindeyim. Hentbol başta olmak üzere bir çok farklı branşta yaptığımgözlemlere ve yaptığım incelemelere de dayanarak (Ayrıca, 1995 yılındatamamlamış olduğum Yüksek Lisans Tezi konum da “Bir Mesleki Teknik HalkEğitimi Etkinliği Olarak Antrenör Eğitim Kursları (Başbakanlık Gençlikve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı Antrenör EğitimKursları)”dır.) antrenör eğitim kursları ve gelişim seminerlerinde bazıdüzenlemelerin yararlı olacağı inancındayım." diyor.

Yazının Devamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://www.hentbolhaber.net/makale/dr-zeki-pehlivan/antrenorluk-kurslari-ve-gelisim-seminerleri-uzerine/74.html
 

Bakmadan Geçme