Aradaki farkın nedeni!

Kadınlar Süper Lig’de Yenimahalle Belediyesi SK ile Muratpaşa Belediyesi SK arasındaki Şampiyonluk final maçları büyük bir heyecan ile takip ediliyor. Yazarımız Günal Ensari, Şampiyonluk Final serisinin 2.maçını sizler için kaleme aldı.

Aradaki farkın nedeni!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muratpaşa Bel. – Yenimahalle Bel. Final serisinin ikinci maçında  Antalya Süleyman Evcimen Spor Salonunda karşı karşıya geldi.

Antalya’ da oynanan maçın ilk yarısının büyük bir bölümünü 1-2 farkla önde götüren taraf Yenimahalle Belediyesi oldu. İlk yarının son çeyreğinde Muratpaşa Belediyesi skoru eşitliğe ve bir ara bir farkla kendi lehine çevirmeyi başardıysa da, tekrar toparlanan Yenimahalle Bel  ilk yarıyı bir farkla 14-13 önde bitirdi.

Ankara’da oynanan ilk maçın bir benzeri diye nitelendirebileceğimiz Antalya’da oynanan maçta da ikinci yarıdan itibaren Yenimahalle daha iyiydi.

İkinci yarıda her iki kalede de  iyi oynayan bir Anna ve iyi oynayan bir Sevilay izledik. 

İkinci yarıda iyi oynayan Anna’yı arkasına alan Yenimahalle Belediyesi’nin savunması daha sert ve daha etkiliydi. 

Muratpaşa genelde kanatlardan gol bulmakta zorlandı. Buna ilave olarak da Ankara’da iyi oynayan pivot Valeria’ya yapılan iyi savunma ile katkısı azaltılınca genelde skor, üç oyun kurucunun 9 metre dışından yaptığı atışlara ve yapılabilen hızlı hücumlardan bulduğu gollere kaldı. Bu atışlarda da oyun kurucular Yenimahalle savunması tarafından rahatsız edilince gol oranı da o nispette azaldı. 

Buna karşılık Yenimahalle Belediyesi iyi savunmanın yanı sıra, hücumda da daha iyi organize olarak hemen hemen her pozisyondan gol buldu. Bunda başta Yeliz ve sonra da Marina’nın büyük rolü oldu. 

Pas hatalarını iyi değerlendiren Yenimahalle Belediyesi hızlı hücumları da iyi değerlendirerek farkın açılmasını sağladı.

Ankara’daki maçta galibiyette en önemli rolü oynayan Yeliz, bu maçta da savunma yaptı, hızlı hücuma koştu, gol attı, hızla gol sonrası 20-22 yaşında bir sporcunun yapamadığı geri dönüşleri yaparak, tekrar savunmadaki yerini aldı ve arkadaşlarını organize etmeye çalıştı.

Dikkatle izlediğim final serisinin ilk maçı ve ikinci maçında da  bunları maçların son çeyreğinde de tekrar etti ve son dakikalara kadar uyguladı.

Sonuçta Serdar Eler’in yönetimindeki, sahada direnci yüksek, iyi savunma yapan, hücumda daha iyi organize olan, daha hazır ve kazanmayı daha çok arzulayan Yenimahalle Belediyesi maçı 32-21 kazanarak seriyi 2-0 yaptı.

Haber

Tebrikler Serdar Eler, tebrikler Yeliz Özel, tebrikler Yenimahalle Belediyesi hentbol takımı.

Son olarak da bir soru sormak ve yorumunuzu almak istiyorum. Bu sezon ligde ve kupada ilk 6 sırada yer alan takımlar arasında oynanan müsabakaların  hemen hemen hepsinin sonuçları başa baş bitti.

Final serisinde bu iki maçın skorunun 10-11 farkla sonuçlanması seyirci olarak beni mutlu etmedi. 

Muratpaşa’nın önemli 2 oyuncusunun sakatlığı bu sonuca etken mi?

Bu vesile ile tüm Annelerin,

ANNELER GÜNÜ’nü kutlar esenlikler dilerim.

 


//

Bakmadan Geçme