Arın: Amacımız sürekliliği sağlamak

Beşiktaş Mogaz Baş Antrenörü Müfit Arın, ligin ikinci yarısına ve Şampiyonlar Ligi'ne dair gerçekleştirdiğimiz söyleşide samimi açıklamalarda bulundu…

HENTBOLHABER.NET – Fulya Öktem

Ligin ikinci yarısı Beşiktaş için bir mağlubiyetle başladı. Takımın durumu nedir?

Kadromuzda eksiklerle çıktığımız bir maçtı. Ama tabii bu bahane değil. En azından Beşiktaş için mazeret olamaz. Mağlubiyette motivasyon eksikliğimiz de çok önemli rol oynadı.

Sakatlar var dediniz…

Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic’in 1,5 ay kadar süren bir sakatlığı oldu. Yavaş yavaş forma sokmaya çalışıyoruz.
Yine Sol Oyun Kurucumuz David Rasic bronşit oldu. Kendisi geçtiğimiz yıldan bu yana süren uzun bir sakatlıktan çıktıktan sonra bu rahatsızlığı yaşadı.
Orta Oyun Kurumuz Şenol Boyar da sakatlık geçiriyor. Sanırım oyuncumuz omuzundaki sakatlık nedeniyle operasyon geçirecek.
Kalecimiz Yunus Özmusul da belindeki sakatlık nedeniyle istirahatte. Tedavisi devam ediyor.

Saydıklarınız önemli eksiklikler, önümüzdeki maçlara yetişecekler mi?

Tahmin ediyorum ki ilk şampiyonlar ligi maçına kadar arkadaşlarımızı sahada göreceğiz. Şenol konusunda ise gelişmeleri bildireceğiz.

Beşiktaş fırtına gibi başladığı sezonda Süper Lig’de tek mağlubiyet yaşadı, devler liginde ise her maçta yükselen bir grafik gördük. Yorumlarınız?

An itibariyle savunmamız iyi ancak eksikler nedeniyle hücumda problemler yaşıyoruz. Onun dışında bir sıkıntımız yok.

Süper Lig’deki rakiplerimiz Beşiktaş karşısında haliyle motivasyonu üst seviyede oynuyor. Şampiyonlar Ligi grup maçları bittikten sonra takımımız ligde rahatlayacak.

Dediğiniz gibi grafik yükseliyor ama zaman geçtikçe beklentiler de fazlalaşmaya başlıyor. Bizim için önemli olan Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek; ezilmeden, yeri geldiğinde kafa kafaya oynayarak bu önemli mücadeleye bir imza atmak. Beşiktaş şimdiye kadar böyle bir deneyim yaşamamıştı. Şampiyonlar Ligi mental ve fiziksel olarak yıpratıcı. Her takım inanılmaz derecede motive. Oyunların temposu çok yüksek ve büyük bir ciddiyet var. Kalite de bu faktörlerden kaynaklanıyor zaten. Kimse ezilmek istemiyor, var gücüyle savaşıyor.

Bir izleyici olarak katılıyorum Hocam. Örneğin Beşiktaş’ın VELUX EHF CL’deki grubundaki tüm zamanların favorisi Barcelona, grup maçlarında Polonya şampiyonuna mağlup oldu.

Evet. Beşiktaş’a gelince; kendilerine olan güvenleri geldikçe oyuncular daha çok keyif alıyorlar oyundan.Şampiyonlar Ligi’nde oynamak, antrenörlük yapmak, taraftar olarak o muazzam atmosfere dahil olmak… Beşiktaş oyuncusuyla, taraftarıyla bu işin tadını aldı. Hedefimiz artık bunun sürekliliğini sağlamak.

Erkekler Dünya Şampiyonası finalleri oynanıyor bu günlerde. Milli Takımımız maalesef Katar’da yerini alamadı. Şampiyonaya dair antrenör olarak dikkatinizi çeken bir olay var mı?

Grup maçları biraz itidalli gitti. Çok şaşırtıcı sonuçlar çıkmadı. Haliyle her şey, işin heyecanı da çeyrek final maçlarına kaldı, öyle de oldu. Şampiyonanın sürprizi Katar. E tabii hangi açıdan baktığınıza bağlı olarak diyelim. Bildiğim kadarıyla 7, 8 tane Avrupa’dan transferi var milli takıma…

Teşekkürler Hocam.

Ben teşekkür ederim. Tüm takımlarımıza sezonun ikinci yarısında başarılar diliyorum.

Bakmadan Geçme