Aslı İskit fırtınası Avrupa’yı sallayacak

EHF Challenge Kupası’nda gol rekorunu elinde bulunduran Aslı İskit, 14 Şubat’da gollerini Ardeşen için atacak…

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu Kadınlar Challenge Kupası’nda (EHF Challenge Cup) bu sezon  oynadığı 2 maçta 11’er gol kaydederek şampiyonanın en skorer isimleri arasında yer alan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü (Ardeşen GSK) Sol Oyun Kurucusu Aslı İskit, hafta sonu Rize’de oynanacak RK Zelina karşılaşmalarında da fileleri havalandırmaya devam edecek.

Ardeşen GSK, EHF Challenge Kupası Son 16 mücadelesinde Hırvat rakibi RK Zelina’yı 14-15 Şubat tarihlerinde Ardeşen’de ağırlayacak. İki ayaklı turun maçlarını evinde oynayacak olan Rize ekibi, büyük taraftar desteğini arkasına almanın avantajını da kullanarak ilk 8’e girmeyi hedefliyor.

Avrupa kupalarında top koşturmaya 2009/2010 Sezonunda başlayan Aslı İskit’in Avrupa karnesinde 64 gol bulunuyor. İskit, 2014 Kasım ayında Ardeşen GSK – Polonya Energa AZS Koszalin arasındaki maçlarda 22 gol kaydererek Challenge Kupası Gol Kraliçeliği’nde liderlik koltuğuna oturmuştu. EHF, Gol Kraliçesi İskit’i resmi internet sayfası ‘www.eurohandball.com’ da manşete taşımıştı.

TÜRKİYE’DE ÖDÜL ALMIŞTI
Aslı İskit, Hentbol Magazin Dergisi Ödülleri’nde 2013-14 Sezonunun “En İyi Sol Oyun Kurucusu” ödülüne layık görülmüştü.

Haber

14 ŞUBAT’DA GOLLER ARDEŞEN İÇİN
Ardeşen’de oynanacak maçlarda taraftarın gol rekoru beklediği Aslı İskit, daha önce THF Süper Lig’in köklü ekiplerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde (İzmir BŞB SK) oynamıştı. 7 Aralık 1993 doğumlu oyuncu İzmir ekibi adına 4 sezon Avrupa kupalarında mücadele etmişti.

BİR MAÇTA 13 GOL
İskit, 2012’de İzmir BŞB’ nin EHF Kupa Galipleri Kupası’nda İsviçreli Yellow Winterthur ekibi ile oynadığı karşılaşmada 13 gol atarak dikkatleri çekmişti.

“O PARLAYAN BİR YILDIZ”
Antrenör Hikmet Vurgun yıldız oyuncu için daha önce Hentbolhaber.Net’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Aslı parlayan bir yıldız. Umarım yolu açık olur. Yeliz Özel, Serpil İskenderoğlu gibi oyuncularımız gibi yurtdışında Türkiye’yi başarı ile temsil eder. Sadece Türk hentbolunda değil dünya hentbolunda da önemli bir yer edinmesini temenni ediyorum.”

 

Bakmadan Geçme