Aslı İskit sahne alıyor

Alman Bundesliga Ligi ekibi Thüringer'e transfer olan Aslı İskit, bugün sezonun ilk resmi müsabakasına çıkıyor.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Almanya’da hentbolun en üst ligi, kadınlarda bugün başlıyor. Milli oyuncumuz Aslı İskit, bu yaz transfer olduğu Thüringer formasıyla ilk resmi maçına çıkacak.

Aslı Almanya’daki ilk maçı öncesinde heyecanlı. Editörümüz Görkem Erim’e konuşan milli yıldız, “Önemli olan ve aklımızda olan tek şey iki puanı alıp evimize dönmek. Maçın çok zor geçeceğini biliyoruz çünkü ligde play-off olmadığı için herkes evindeki maçlardan kayıpsız ayrılmak istiyor. Biz de üst sıraları hedefliyorsak deplasmanlardan puanlar koparabilmeliyiz” dedi.

Ayrıca Aslı, “Hazırlık maçlarımızın hiçbirini kaybetmedik. Yeni bir ekibiz. Benim gibi tüm takım ilk maç için heyecanlı. Aylar sonra ilk kez resmi maça çıkmanın zorluğundan bahsetmeme gerek yok tabi.” ifadelerini kullandı.

Thüringer HC koçu *Herbert Müller ise ligin resmi sitesinde bulunan açıklamasında, “Geçen sezon ciddi bir hayal kırıklığıydı. Sadece kendi egosuyla ilgilenen çok fazla oyuncumuz vardı ve çoğunlukla takım ruhuna dair emareler göremiyorduk. Bu yüzden takımda değişiklik şarttı.” ifadeleri yer aldı.

Bu sezonki takım içinse Müller, “Takım ruhunu ön planda tutacağız. Şampiyonluğu hak eden bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bireysel kalite toplamı olarak geçen seneki takımdan daha gerideyiz ve bu yüzden başarı tamamen oyuncuların kenetlenmesine bağlı” şeklinde konuştu.

Kurpfalz Bären-Thüringer HC karşılaşması (TSİ)19:00’da başlayacak. Maçın Türkiye’de herhangi bir resmi yayıncısı bulunmuyor.

*Herbert Müller’in açıklamaları için kaynak: http://www.hbf-info.de

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Bakmadan Geçme