Avrupa Birliği’ne tek başına girdi

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden milli hentbolcu Can Çelebi, Bundesliga’ya transfer oldu.

HENTBOLHABER.NET – Hırvatistan’ın RK Nexe takımında geçirdiği başarılı sezonun ardından, Fransa’ya transfer olan milli hentbolcumuz Can Çelebi, 2015 – 2016 hentbol sezonunu, Fransa 1. Ligi LNH (Süper Lig  eşdeğerlerinden) takımlarından Chartres Metropole Handball 28 takımınında geçirdi.

Fransa hentbol liginde oynayan ilk Türk hentbolcu unvanına sahip olan sporcu, ilk sezonunu başarılı bir şekilde tamamladı.

Geçen sezonun ilk yarısında yaşadığı sakatlık ile boğuşan ve yalnızca 5 maçta kadroda yer alabilen Çelebi, forma giydiği 16 lig maçında attığı 73 şutta, 45 gol bulmayı başardı ve Fransa’daki ilk sezonunda % 61’lik başarılı şut oranı tutturdu.

Bu sezon başında bir çok kulübün transfer listesinde olan Can Çelebi, kararını geçen sezon milli hentbolcumuz kaleci Yunus Özmusul’un forma giydiği dünyanın 1 numaralı ligi Bundesliga ekiplerinden TVB 1898’den yana kullandı.

Can Çelebi transferi ile ilgili olarak paylaşmış olduğu sosyal medya mesajında ise şunları söyledi:

“3 yıl önce Ankara’dan çıktığım evimde bir çok bilinmeyeni, anıları ve geleceğimi aldım belkide yanıma.

Kesinlikle bir şanstı Hırvatistan’a gitmem. Beni gerçek Avrupa’ya hazırlamak için kendimize yakın hissettiğim bu insanlar yardımcı olacaktı. Seha Ligi gibi benim daha önce pek anlamadığım ama ayrılırken ne kadar önemli bir lig olduğunu gördüğüm, Türkiye’de film izler gibi izlediğim hentbolcularla aynı sahada boy gösterebilme tecrübesine ulaştım. Ve bu tecrübe öyle bir ufkumu açtı ki gözümü hep daha tepeye diktim. Çok şey öğrendiğim bir yıl oldu işte “Ben hazırım” dedim.

Bir baktım ertesi sene kendimi Fransa’da buldum. Muhteşem geçen bir senenin ardından geldiğim takımda “Hey Ben Geldim. Geçen senenin sürpriz çoçuğu, ben hazırım! Şimdi topu bana verin” dedim. Cevap beklediğim gibi olmadı tabii kibarca sen biraz otur dediler. Anlayamıyordum Türkiye’de oynayarak gelmiyordum, yine hentbolun ekol ülkesi Hırvatistan’dan geliyordum. Bir sene önce oynadığım maçlarda sonra çok kolay olacak sanmıştım her şey ama hayat her şeyi tecrübe ettiriyor. “Burası Fransa! Biz bu oyunu biliyoruz!” dediler. İyi ya bende biliyordum ama burası çok başka bir yerdi. Kültürü, yaşamı ve hentbolu…

Hani ben hazırdım diyordum ya aslında olmadığımı öğrendim. İşte hayatımın her bir parçasına bir şey kattı Fransa! Gerçek Avrupa’da oynamayı öğreniyordum, artık muhteşem maçlar çıkartıyordum ama bunu daha öncekilerden farklı olarak başka bir şeyler de katıyordum hentboluma. Ve bir baktım ki evet şimdi ben gerçekten hazırım.

Neyse uzatmayalım. Uzun geçen bir transfer sürecinden sonra kendimi gerçek Avrupa’nın göbeğinde buldum. Şimdi ben hazırım dediğime bakmayın. Eminim ki burasıda bundan sonraki hayatıma bir çok şey katacak. Belkide en güzeli bunu tecrübe edebileceğimi bilmek.

Evet artık Almanya’da yani Bundesliga’dayım.

TVB 1898 takımının formasını terleteceğim. Benden önce bu formayı başarıyla taşıyan arkadaşım Yunus Özmusul gibi Bundesliga’da Türk Hentbolunu en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Dualarınız güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. En büyük motivasyonum bir şeyleri değiştirebilmeye olan inancım. Sözlerimi son günlerin moda sözüyle bitiriyor, herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Kabul buyurunuz.

#Hentbolgüzeldir”

Bakmadan Geçme