Ay Yıldızlılar üçte üçte yaptı

U18 Milli Takımımız 18 Yaş EHF Şampiyonasında ev sahibi Bulgaristan’ı mağlup ederek final yolunda bir adım daha attı.

HENTBOLHABER.NET –Erkekler 18 Yaş Şampiyonasında (Men’s 18 EHF Championships 2016) Bulgaristan merkezi B Grubunda bu akşam ev sahibi Bulgaristan ile karşılaşan U18 Milli takımımız üçünvü galibiyetini aldı.

Ay Yıldızlılarımız ev sahibini 24:34 mağlup ederek final yolunda yerini sağlamlaştırdı. Bu sonuçla Türkiye puanının 6’ya yükselterek B Grubundaki liderliğini devam ettirdi. B Grubunun diğer karşılaşmasında Faroe Adaları Finlandiya’yı 25:30 mağlup etti.

İlk yarısı 14:11 Ay Yıldızlıların üstünlüğü ile biten karşılaşmada ev sahibi pek çok ataktan eli boş döndü ve 5 penaltının ancak ikisini gole çevirebildi. Türkiye ise kazandığı tek penaltıda başarılı oldu. İkinci yarıda daha iyi savunma yapan millilerimiz farkı 10 sayıya kadar çıkartmayı da başardı. Maçın yıldızı seçilen Sol Oyun Kurucu Doruk Pehlivan 9 Gol atarak karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Bulgaristan’da ise en skorer isimler 5’er golle Rosen Kolev ve Diliyan Iliev oldu.

Haber

TÜRKİYE MAÇINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Baş Antrenörü Yusuf Ali Kurt; “Daha zorlu bir maç bekliyorduk ancak nispeten kolay oldu. Grup liderliğini garantilediğimizi için mutluyum. Amacımız diğer grubun birincisini mağlup ederek Bulgaristan’dan 1. olarak çıkmak. Ancak önümüzde kazanmamız gereken bir maç daha var” dedi. 

Doruk Pehlivan; “Üst üste üçüncü galibiyetimizi aldık. İnanın bunun için çok çalıştık. Kazanmak için sahaya çıktık ve başardık. Güzel bir maç çıkardık. Rakibimiz de bizi oldukça zorladı” dedi.

ŞAMPİYONALAR HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ 

Bulgaristan Antrenörü Nikola Dobrev; “Hayatımda böyle kötü oyun görmedim. 3 penaltıyı kullanamadık. Bariz gol şanslarını değerlendiremedik. Söyleyecek hiçbir şeyim yok. Türk kalesinden öyle çok top çıktı ki…  Oyuna asıldığımız zamanlarda da sayı üretmedik. Bu maçta çok şey kaybettik. Tüm oyuncuların sınırlarını zorladı, hepsi motiveydi ancak hücumda görevimizi yapamadık” dedi.

Bulgar oyuncu Zdravko Slavov; “Oynamamız gereken oyunu oynamadık. Daha iyi olabilirdik. İlk yarıda çok fırsat kaçırdık. İkinci yarıda da savunmamız çöktü. Umarım Lüksemburg maçında galip gelir ve grupta ikinci oluruz” dedi.

MAÇIN YILDIZLARI

Maçın yıldızları Doruk Pehlivan ve Georgi Atanasov (Bulgaristan) oldu.

Haber

GOLLER

Doruk Pehlivan 9, Görkem Biçer 7, Gürkan Soğukpınar 5, Mücahit Özalp 4, Alperen Arabacı 2, Şener Can 2, Samet Kanberoğlu 2. Emre Bakır 1, Kerem Orhun Hacıoğlu 1, Erdoğan Sürer 1

Bakmadan Geçme