Azmin zaferi

Yazarımız Günal Ensari, Rio 2016 Yaz Olimpiyatları Oyunlarında erkekler finalini ve Danimarka’nın zaferini kaleme aldı.

Azmin zaferi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rio Olimpiyatlarının  Final maçında ilk kez olimpiyat şampiyonu olmayı arzu eden Danimarka ve 2008 de Pekin’de, 2012 de Londra’da şampiyon olan ve  3. Kez Rio’da şampiyon olmak isteyen Fransa karşı karşıya geldi. 

Her iki takımın da baş döndürücü hızda oynadığı hentbol, seyredenleri de coşturdu. Danimarka ve Fransa’daki iyi sporcuların isimlerini vermeyeceğim. Çünkü her biri dünya çapında önemli sporcular. Fiziki yapıları düzgün, güçlü, bir o kadar hızlı ve üst düzeyde teknik kapasiteye sahip seçkin oyuncuların hentbol adına yaptıkları her hareket örnek alınacak güzellikteydi.

Oyun gücünün yanı sıra teknik adamların taktik mücadelesi de üst düzeydeydi. Bu oynanan güzel hentbolda, kaleciler biri birinden güzel kurtarışlarıyla, oyuncular iyi savunma, biri birinden güzel hücum organizasyonları ile goller atarak modern hentboldan örnekleri başarıyla sergilediler. Dünyadaki tüm hentbol severler de zevkle izleme fırsatı buldular. 

Haber

Rio 2016

Kısacası her iki takımın sergilediği alkışlanacak olan hentbol, Olimpiyat Finaline yakışır nitelikteydi.

Her iki takımın iyi bir performans sergilediği maçın ilk yarısında skorda genelde denge varken, son dakikada sergilediği olumlu hamleyle Danimarka ilk yarıyı 16-14 önde bitirdi. 

İkinci devre başlarken Danimarka’nın daha istekli olduğunu gördük. İkinci yarıda 45.dakikada Danimarka skoru lehine 23-20 ye ve 49.dakikada da 5 farklık skor olan 25-20 ye taşıdı. Ancak tecrübeli Fransa tüm gücünü kullanarak 57.dakikada skoru 1 farka 26-25 e getirse de kazanma arzusu çok yüksek olan Danimarka maçın son 3 dakikasına ağırlığını koyarken son iki olimpiyatın şampiyonunu da 28-26 yenerek Rio Olimpiyatlarının Şampiyonluğunu azmin zaferi ile elde etti.

Şampiyonlukta bütün takımın katkısının yanı sıra, özellikle bir orkestra şefi gibi takımını yöneten Mikkel Hansen ve kalede devleşen Niklas Landin’in büyük payı olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim.

Tebrikler yeni olimpiyat şampiyonu Danimarka.

Haber

Rio 2016




Bakmadan Geçme