Bahreyn erkek milli takımı tarih yazdı

Bahreyn erkek hentbol milli takımı, bir sürprizi gerçekleştirerek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Bahreyn erkek hentbol milli takımı, bir sürprizi gerçekleştirerek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı.

8 takımın katıldığı Asya elemelerinde grubunu Güney Kore’nin ardından ikinci bitiren Bahreyn, yarı finalde diğer grubun lideri, aynı zamanda elemelerin favorisi Katar ile karşılaştı. Organizasyonun da ev sahipliğini yapan takım karşısında 28-26’lık galibiyetle büyük ses getiren Bahreyn; finalde, gruptaki son maçında mağlup olduğu Güney Kore ile karşılaştı. İlk yarıyı favori Güney Kore karşısında 15-13 geride kapatsalar da, maçı 34-29 kazanmayı başarıp tarihlerinde ilk kez Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandılar.

Bahreyn’in İzlandalı baş antrenörü Aaron Kristijanson, handball-planet sitesine verdiği demeçte, “Bizim için fantastik bir turnuva oldu. Takımdaki herkes harikaydı. Bu büyük başarıyı yakaladığımız için çok gururluyuz. Artık Olimpiyat turnuvasına bakıyoruz ve onun için hazırlanacağız.” dedi.

Bakmadan Geçme