Başkan, Avrupa başarısı hakkında konuştu

Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, 2015 yılında kadın Türk kulüplerinin Avrupa kupalarında aldığı başarılı sonuçlarla gururlandıklarını Anadolu Ajanssı muhabirine söyledi.

AA muhabirine 2015 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eyuboğlu, uzun vadede çalışmalar yaptıklarını belirterek, kalıcı başarılara imza atmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eyuboğlu, 2015 yılında alınan yabancı oyuncu kararı sayesinde kulüplerin Avrupa’da başarılı sonuçlar elde ettiğini vurgulayarak, “Kadın hentbol takımlarımızın Avrupa kupalarındaki başarıları göğsümüzü kabarttı. Avrupa’da 5 bayan kulübümüzün mücadele ettikleri kupalarda son 16 takım arasına kalması ve iddiasını 2016 yılına taşıması Türk hentbolu açısından hepimizi mutlu etti” diye konuştu.

Erkeklerde de Beşiktaş Mogaz’ın Avrupa’nın en gösterişli ligi olan Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesinin önemine işaret eden Eyuboğlu, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un da Avrupa’da yoluna devam ettiğini hatırlattı.

“Altyapıyı daha iyi seviyeye taşıyacağız”

“Bu sezon yapılan çalışmalarla Türk hentbolunu üst seviyelere taşımaya devam ediyoruz” diyen Bilal Eyuboğlu, şunları kaydetti:

“Altyapılara çok önem veriyoruz. Antrenör eğitimiyle ilgili projelerimiz Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından kabul gördü ve uygulamaya konulacak. Ayrıca ‘Okullarda Hentbol’ projemiz de devam ediyor. Bu çalışmalarla Türk hentbolunun altyapısını daha iyi seviyelere taşımayı planlıyoruz. Aynı zamanda devam etmekte olan ‘Genç Hakem Çalışmaları’ sayesinde yeni ve başarılı hakemler yetiştiriyoruz.”

AA




Bakmadan Geçme