Beşiktaş Aygaz 29-27 Beykoz Belediyesi SK

Erkekler Süper Kupanın sahibi Beşiktaş Aygaz oldu.

HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş Aygaz ile Beykoz Belediyesi Spor Kulübü arasında oynanan Erkekler Süper Kupa Finalinde gülen Beşiktaş aygaz oldu.

Finalin ilk devresine Beşiktaş Aygaz başlarken, ilk dakikalarda Beykoz Belediyesi, fırtına gibi esti. Üst üste goller bulan Beykoz Belediyesi, 2-4 üstünlüğü sağladı ve siyah-beyazlılar skor üretmekte zorlandı. Beykoz Belediyesi skoru önde götürmesine rağmen üst üste adım hataları yaptı ve aradaki farkı açma şansını iyi kullanamadı. Müsabakanın ilk 10 dakikası 4-5 Beykoz Belediyesi üstünlüğü ile geçildi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş Aygaz oyuna ağırlığını koymaya başladı. Beykoz Belediyesi pas hataları ve adım hatalarına devam ederken, hızlı hucümlar ile siyah beyazlılar ilk 20 dakikayı 9-7 önde geçti. İlk devrenin sonlarına doğru yakalamış olduğu gol şanlarını iyi değerlendiren Beşiktaş Aygaz, soyunma odasına 14-10 önde girdi. 

İlk devrede özellikle Beykoz Belediyesi SK’da Gökhan Örnek ve Yakup Yaşar Simsar 9metre üzerinde etkili olmaya çalışırken, Beşiktaş Aygaz’ın orta oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşadığı gözüktü. Özellikle hızlı hücumlar ve pivotta Tolga ile bulduğu goller ilk devreyi 14-10 önde kapamasını sağladı. Her iki takımın kalecisi Yağız Öksüzcük ve Taner Günay kurtarışları ile ilk devreye damga vuran oyuncular oldular.

Haber

İkinci devreye Beykoz Belediyesi başladı. Ancak her iki takımda 4 dakika gol bulmakta zorlandı. Beykoz Belediyesi’nin ikinci devreye tutuk başlaması ve düşük oyun temposu Beşiktaş Aygaz’a yaradı. Siyah-beyazlılar aradaki 5 sayıya kadar çıkardır. İkinci devrenin 8.dakikasında Baran’ın iki dakika zaman cezası alması Beşiktaş’ın dengesini bozdu ve Beykoz üst üste goller buldu. İkinci devrenin 10 dakikası 17-15 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçildi. Beykoz Belediyesi hücumda oyunu kontrol edemezken, erken atışlar kalesine gol olarak geri döndü. Mesut Ilgın kenar yönetiminden oyuncularına “Basın oyunu kontrol edin” dese bile oyuncular hızlı oyun ve erken atışı tercih etti. Bunun sonucu olarak Beşiktaş Aygaz 4 sayılık farkı tekrar yakaladı. Müsabakanın son 15 dakikasına siyah-beyazlılar 22-18 önde girdi. Maçın son anlarına doğru Beykoz aradaki farkı 2 sayıya kadar düşürmeyi başladı. Son 5 dakikada skor 27-25 Siyah-beyazlılar lehine geçildi. Son 5 dakikaya Beşiktaş Aygaz 46 şut çekerken, Beykoz Belediyesi oyunda 44 şut çekti.  Son 3 dakika içerisinde aradaki fark iki sayı olarak devam etti ve Beşiktaş Aygaz Başantrenörü Müfit Arın mola alarak takımının oyun içinde kalmasını istedi. Kritik dakikalarda hata yapmasını engellemeye çalıştı. Mola sonrası Beşiktaş’ın şutu genç kaleci Mehmet kurtarırken, hücumda Beykoz’dan Yakup Yaşar topu elinden kaçırdı ve Beşiktaş’ın tekrar aradaki farkı üç sayıya çıkarmasına neden oldu. Kalan sürede Beşiktaş skoru lehinde tuttu ve Erkekler Süper Kupanın sahibi Beşiktaş Aygaz oldu. Müsabaka 29-27 Beşiktaş Aygaz’ın üstünlüğü ile bitti.

 

Bakmadan Geçme