Beşiktaş Aygaz yeniden gündemde

EHF, Beşiktaş’ı ön planda tuttu. Beşiktaş Aygaz popüler kulüpleri geri de bıraktı. Hentbol Avrupa Ligi’nde Statü nasıl olacak?

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) dün yayınlamış olduğu bildiri ile Avrupa Ligi’ne direk katılacak olan takımları açıkladı.

Avrupa Ligi’nde ülkemizi sadece Beşiktaş Aygaz temsil ederken, temsilcimiz Avrupa Ligi’nde direk gruplara alındı ve EHF’nin gündemine girmeyi başardı.

Temsilcimiz Ligi ilk sırada bitirdiği için Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı elde etmişti. Ancak EHF’nin Şampiyonlar Ligi’nde yeni formata geçmesi ile Avrupa’dan sadece 16 takım alındı.

EHF, Beşiktaş’ı ön planda tuttu

Avrupa Hentbol Federasyonu, Beşiktaş Aygaz’ı  Avrupa Ligi için ön planda tuttu. Beşiktaş Aygaz, Avrupa hentbolunun en prestijli turnuvalarından Avrupa Hentbol Ligi’ne ön eleme oynamadan katılmaya hak kazandı.

Eski adı EHF Kupası olan Avrupa Hentbol Ligi’nde grup aşaması için kura çekimi, 1 Ekim Perşembe günü yapılacak.  24 takımla oynanacak Avrupa Hentbol Ligi’nin grup aşamasına, Beşiktaş Aygaz  ile birlikte 12 takım direkt olarak katılma hakkı elde etti.

Beşiktaş Aygaz popüler kulüpleri geri de bıraktı

Beşiktaş Aygaz, Avrupa’nın Şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş ve bir çok şampiyonlar ligi takımlarını geri bıraktı. Fransız Montpellier Handball, Alman Füchse Berlin, Alman Rhein-Neckar Löwen, Portekiz’den Sporting CP, Makedon HC Metalurg ön eleme turu oynayacak takımlar arasında yer aldılar.

Hentbol Avrupa Ligi’nde Statü nasıl olacak?

24 takımla oynanacak Avrupa Hentbol Ligi’nin grup aşamasına, Beşiktaş Aygaz ile birlikte 12 takım direkt olarak katılma hakkı elde ederken, grup aşamasında yer alacak diğer 12 takım, oynanacak iki ön eleme turunun ardından belli olacak. Grup aşamasından sonra son 16 ve çeyrek final etapları oynanacak. Avrupa Hentbol Ligi’nde 2020-21 sezonu, 15-16 Mayıs 2021 tarihlerinde oynanacak dörtlü finalle son bulacak.

Bakmadan Geçme