Beşiktaş Mogaz, Zagreb’e patladı

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. hafta maçında Beşiktaş Mogaz, Hırvat PPD Zagreb’i ağırladı.

AYCAN AY / HENTBOLHABER.NET – Velux EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) A Grubu’nda yer alan temsilcimiz Beşiktaş Mogaz HT ilk galibiyetini aldı. Bundan önceki beş maçından mağlup ayrılan Beşiktaş Mogaz, geçen sene Velux EHF Şampiyonlar Ligi’nde Final Four oynayan Alman devi THW Kiel’i 29-22 mağlup eden Hırvat ekibi PPD Zagreb ile oynadığı maçta iyi savunması ve hücumda etkili olarak bulduğu gollerle 32-30 galip gelmeyi başardı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk yarısı 17-13 Beşiktaş Mogaz’ın üstünlüğüyle sona erdi.  En skorer isim 10 gol ile Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne olurken, onu Zegreb’den 7 golle Sağ Oyun Kurucu Luka Stepancic, 5’er golle Beşiktaş’tan Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic ve Pivot Tolga Özbahar takip etti. Maçta Beşiktaş’tan Volkan Çalışkan, Predrag Dacevic ve İbrahim Demir; PPD Zagreb’den ise Luka Stepancic, Lovro Sprem ve Antonijo Kovacevic birer sarı kart gördü.

“BİLSEYDİM DÜZELTİRDİM ZATEN”

Beşiktaş Mogaz’ın antrenörü Müfit Arın maçtan sonra “Hentbolda ekol bir ülkenin başarılı bir takımını yendik, ekip halinde iyi savunma yapıp, iyi hücuma çıktık” şeklinde açıklama yaparken, PPD Zagreb’in antrenörü Veselin Vujovic kendisine yöneltilen “Oyun planınızda iyi gitmeyen şey sizce neydi?” sorusunu “Neyin iyi gitmediğini bilmiyorum, eğer bilseydim oyunda çözerdim zaten” diye yanıtladı. Olimpiyat Şampiyonu ünlü antrenör; “Beşiktaş’ın acı bir sürpriz yapacağını biliyorduk ama o takımın bizim takımımız olacağını tahmin etmiyorduk” dedi.

KADROLAR VE GOLLER

Beşiktaş Mogaz: Ramazan Döne (10), Predrag Dacevic (5), Tolga Özbahar (5), Darko Djukic (4), Nemanja Pribak (4), David Rasic (2), Volkan Çalışkan (1), Mehmet Demirezen (1), Ozan Arifoğlu, Şenol Boyar, Josip Buljubasic, Uğur Çoban, Ömer Mercan, Kubilay Yılmaz, İbrahim Demir, Miroslav Kocic.

PDD Zagreb: Luka Stepancic (7) , Tin Contrec (4), Domagoj Pavlovic (4), Zlatko Horvat (3), Lovro Sprem (3), Luka Sebetic (2), Leon Susnja (2), Antonijo Kovacevic (1), Sandro Obranovic (1), Luka Rakovic (1), Tonci Valcic (1), Stefan Vujic (1), Josip Valcic, Marko Vukic, Filip Ivic, Ivan Stevanovic.

 

 

Bakmadan Geçme