Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligindeki Rakibinin Yeni Yüzleri

Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turunda Belarus’un Dinamo Minsk takımıyla eşleşmişti.

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Liginde Ön Elemede ki rakibi Dinomo Minsk Kadrosunda yapmış olduğu değişiklikler ile yeni sezonu açıyor.

Belarus Temsilcisi ilk başta, iki yeni kaleciler, Dimitrije Pejanović (38) ve Vadim Bogdanov (26) ile sözleşme imzalayarak kalesini güvence altına aldı.

Pejanović İspanyol Torevieja ‘dan Dinomo Minsk’e transfer olurken, Sırbistan Milli Takımı ile 2009-2011  Dünya Şampiyonalarında ve  2010 Yılında da Avrupa Şampiyonasında Ülkesinin Milli Takımımın kalesini korudu.

Dinomo’ya katılan bir diğer kaleci Rus Bogdanov , geçen sezon Velux EHF Şampiyonlar Liginde mücadele eden St Petersburg HC (RUS) takımının kaleciliğini yapıyordu.

Karadağlı "Kahraman" lakaplı Vasko Ševaljević’te (24) Dinomo’ya katılan sporcular arasında. Son iki sezonunu Sol ve Orta Oyun Kurucu mevkiinde İspanya’nın Amaya Sport (resmi adı Portland San Antonio) da geçiren Kahraman Ševaljević, 2013 Dünya Şampiyonası eleme müsabakasında  İsveç’e karşı maçın bitimine 9 saniye kala attığı gol ile Ülkesinin Dünya Şampiyonasına katılımını sağlamıştı.

Diğer yeni oyuncular ise Ukraynalı Sol Oyun Kurucu Mykola Stetsyura (26) ve Sol Kanat Oleg Skopintsev (28). 

Mykola Stetsyura , Fransa ekibi Saint Raphael‘den , Oleg Skopintsev ise Rusya Ligi Şampiyonu Chekhovskie Medvedi’den Dinomo Minsk’e transfer oldular.

Belarus Ekibi yeni sezon çalışmalarına başlarken, Velux EHF Şampiyonlar Liginde Türkiye Hentbol Süper Ligi Şampiyonu Beşiktaş’ı eleyeceklerine inanıyorlar.

Haber

Bakmadan Geçme