Bir kere daha “Flensational”

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında son üç takım kaldı… Sıradaki SG Flensburg-Handewitt…

HENTBOLHABER.NET – Sıradışı hocanın sıradışı takımı: SG Flensburg-Handewitt. Hentbolun ayaklı ansiklopedisi Björn Pazen, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 2016/17 Sezonu geri sayımında son üç sırayı en heyecan verici takımlara ayırmış…

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

Vive Tauron Kielce’nin şampiyonluğu ile sona eren geçen sezondan önce SG Flensburg-Handewitt’in 2014’deki şampiyonluğu VELUX EHF FINAL4’daki en büyük sürprizdi. Alman ekibin şampiyonluğu “Köln mucizesi” olarak anılmış, hatta Flensational diye bir kelime yaratılmıştı.

Eski oyuncusu Ljubomir Vranjes yönetimindeki SG Flensburg-Handewitt, geçen sezon dörtlü finali Kielce ille oynadığı çeyrek finalde 1 gol ile kaçırdı. Alman Sağ Kanat Tobias Reichmann’ın maçın bitimine saniyeler kala yaptığı faul, Polonya ekibini şampiyonluğa taşıyan hareket oldu. Hentbol tarihinin en dramatik anlarından birini yaşayan Alman ekibinin soğukkanlılığı ve Ljubomir Vranjes’in yüce gönüllü açıklaması, bu Alman Danimarka sınırındaki küçük kentin takımının kalpleri bir defa daha fethetmesini sağladı.

PLOCK KALE SURLARINI SAĞLAMLAŞTIRIYOR

40. YILDA HEDEF DEVLER LİGİNDE ŞAMPİYONLUK

SG Flensburg-Handewitt bu sezon LANXESS Arena’da yer alan takımlardan biri olmayı hedefliyor. Gnç Teknik Direktör Vranjes; “Harika bir sezon geçirdik ve takımda uyumu sağladık. Buradan hareketle VELUX EHF FINAL4’a katılmak için her şeyimizi ortaya koyacağız. Ancak bizimki gibi bir grupta ilk hedef Son 16’ya kalmak olmalı çünkü böyle rakiplerle o bile çok zor olacak” dedi.

SG Flensburg, Bundesliga’yı ikinci sırada tamamladı. Rhein-Neckar Löwen’in ilk defa şampiyon olduğu ligde 20 defa şampiyon olan THW Kiel ligde üçüncülükle yetindi. Flensburg’da Hırvat oyuncu Kresimir Kozina ayrıldı. Ekibe Ivan Horvat katıldı. Bunun dışında kadro değişmesi. Sol Kanat Anders Eggert, 11 sezonun ardından 30 Haziran 2017’de Flensburg’dan ayrılıyor. Eggert kariyerine Danimarka’da devam edecek.

Menajer Dierk Schmäschke, devler ligine yakışır hentbol oynaması için Flensburg’un mükemmel olması gerektiği görüşünde. Schmäschke; “Bu Şampiyonlar Ligi tarihinin en zor grubu. Her bir maç en üst seviyede oynanacak ve SG’nin galip gelmesi için yüzde 100 performansla mücadele etmesi gerekecek. Kiel, Veszprem, Paris, Barcelona ve Flensburg eşit düzeyde ancak Schaffhausen, Plock ve Bjerringbro’ya da aynı seviyede prim vermeliyiz. Bu grupta favori yok” dedi.

BİR KULÜPTEN ÖTESİ: BARCELONA

ŞANS İNSANIN AYAĞINA BİR KERE GELİR

PSG: KÖLN’DE PERİ MASALLARI GERÇEK OLABİLİR

İsveçli Takım Kaptanı Tobias Karlsson, gruptan çıkmak için zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini vurgulayarak; “ Bu gruptaki beş takım; Kiel, Veszprem, Paris, Barcelona ve Flensburg; Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmaya aday. Bununda dışında rakipler hakkında söyleyecek fazla bir şey yok! Hatta geri kalan üç takım da Şampiyonlar Liginde oynamayı sonuna kadar hak eden ekipler. Ancak Son 16’da iyi bir eşleşme için onlardan alabildiğimiz kadar puan almalıyız” ifadelerini kullandı.

A Grubundaki PSG ve Barcelona gibi Flensburg da Rio Olimpiyat Oyunlarında birden fazla oyuncu ile temsil edildi. Danimarkalı Henrik Toft Hansen ve Lasse Svan altın, Fransız Kentin Mahe gümüş madalya ile Flensburg’a döndü.

Flensburg tafartarlarının FLENS Arena’da dünyanın en iyi takımlarını ağırlamayı dört gözle beklediğini söyleyen Schmäschke;” Flensburg son 20 yıldır sürekli Avrupa Kupalarında oynuyor. Bu Şampiyonlar Liginde 12. Sezonumuz. Dünyanın en iyi kulüpleri arasında olmak bizim için çok önemli ve bizlere gurur veriyor. Şampiyonlar Ligi hentbolda en önemli uluslararası yarışma ve Final4’da olmak mutlak bir zirve. Köln’ün bizim rüyalarımızı süslemesinin nedeni de bu” dedi.

KISACA SG FLENSBURG-HANDEWITT

Almanya şampiyonu: 2004
Almanya Kupası şampiyonu: 2003, 2004, 2005, 2015
Almanya Süper Kupa şampiyonu: 2000, 2013

2016/17 VELUX EHF Şampiyonlar Ligine Almanya Ligi Bundesliga ikincisi olarak katılan SG Flensburg-Handewitt; A Grubunda ezeli rakibi THW Kiel, Telekom Veszprem, FC Barcelona Lassa, Paris Saint-Germain, Bjerringbro-Silkeborg, Orlen Wisla Plock ve Kadetten Schaffhausen ile mücadele edecek.

Gelenler: Ivan Horvat (GRK Varaždin 1930)
Gidenler: Kresimir Kozina (Füchse Berlin)

Antrenör: Ljubomir Vranjes (2010)
Kaptan: Tobias Karlsson

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/17 Sezonu dahil 12
Şampiyon: 2013/14
Final (2): 2003/04, 2006/07
Yarı final (1): 2005/06
Çeyrek final (5): 2004/05, 2008/09, 2010/11, 2012/13, 2015/16
Son 16 (1): 2014/15
Ana tablo (1): 2007/08

EHF Kupa Galipleri Kupası karnesi
Şampiyon: 2000/01, 2011/12

EHF Kupası karnesi
Şampiyon: 1996/97

City Cup karnesi
Şampiyon: 1998/99

Bakmadan Geçme