“Ligin kaderini değiştireceğimize inanıyoruz”

Amasya Taşova’nın Sol Oyun Kurucusu Hakan Avvuran ile Beşiktaş maçı sonrası gerçekleştirdiğimiz söyleşide sporcudan ilham verici açıklamalar aldık.

HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş Mogaz ile 25 Şubat Çarşamba günü THF Erkekler Süper Ligi 19. Hafta erteleme maçını İstanbul’da oynayan Amasya Taşova Hentbol Takımı (Amasya Taşova YİBO) Sol Oyun Kurucusu Hakan Avvuran ile maç sonrası kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Beşiktaş maçı ve lig ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hakan Avvuran; “Kaybettik bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Ancak Beşiktaş tabii ki bizden çok üstün bir takım. Hedef maçımız değildi o yüzden mağlup olsak da bizim için hayal kırıklığı olmadı diyebilirim. Çıktık mücadele ettik. Bizim için Gençlerbirliği maçının provası oldu” dedi.

“LİGİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUZ”
Sezon başında hentbol kamuoyunun Taşova ekibinden hiçbir başarı beklemediği, sadece Süper Lig’e tutunup tutunamayacaklarının konuşulduğunu hatırlattığımız oyuncu; “Biz mütevazi ama iyi bir takımız. Evet bazıların göre tırnak içinde ılımlı hedeflerle başaldık… Ancak hedeflerimizi büyüttük ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya odaklandık. Küçük bir ilçenin vermiş olduğu samimiyet, oradaki insanların yaklaşımı ve hocamız bize güç verdi. Bir bütün olduk, aile olduk. Kendimize güveniyoruz. Ligin kaderini değiştireceğimize inanıyoruz” dedi.

28 yaşındaki Sol Oyun Kurucu Hakan Avvuran; milli takımda hiç forma giymediğini belirtirken; “A Milli Takımda kaptan olarak sahaya çıkmak istiyorum. Bir kez de olsa bu duyguyu yaşamak istiyorum” dedi.

Samimi bir tebessüm eşliğinde oyuncu olarak Beşiktaş’ın hegemonyasının diğer takımları biraz zora soktuğunu belirten Hakan Avvuran, ileride antrenör olduğunda Süper Lig’de şampiyonluk yaşamak istediğini belirtti.

KISA KISA

Amsya Taşova’nın başarılı Sol Oyun Kurucusu Hakan Avvuran’a bazı anahtar kelimeler söyledik ve bunlar için kısa cevaplar istedik:

Trafik: Sıkıcı

Ankara: Vazgeçilmez

İstanbul: Hayalimdeki şehir

Takımda en yavaş hareket eden: Kaan Şaylan… Kaplumbağa

Takımın en hızlısı: Anıl Yıldız… 1,68 boyunda 70 kilo… Uçuyor resmen, hiç yerinde durmaz.

Hentbol: Çok zor soruyorsunuz

Futbol: Erkek işi

Bakmadan Geçme