Borç var! Müracaat da var!

Türk hentbol liglerinde yer almak için başvurular başladı.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Liglerinde yer almak için takımlar Türkiye Hentbol Federasyonuna başvuru yaparlar iken  bir çoğunun geçtiğimiz sezondan THF’ye lisans ve katılım ücreti ile ilgili olarak borçlarının olduğu da gelen bilgiler arasında.

Hentbol Federasyonu ekonomik problemler sebebiyle Türkiye Liglerinde görev alan hakemlere ve gözlemcilere 18 aydır ödeme yapamamış, hakemlerin ve gözlemcilerin 18 aylık ödemelerinin bir kısmı olan yani 2014-15 sezonuna ait ücretlerin tamımını (2015 Kasım ayına kadar olan kısım) geçtiğimiz bu hafta içinde ödemeye başlamıştı. Hakem ve Gözlemcilerin 2015-16 sezonuna ait olan alacaklarının (12 aylık) ise ne zaman ödeneceğine yönelik THF’den resmi açıklama yapılmadı. Ancak Merkez Hakem Kurulunun resmi olmayan bir şahsın facebook hesabına yeni sezona kadar ücretlerin ödeneceğine yönelik olarak açıklama yaptığı ifade edildi.

TAKIMLARA SÜRE VERİLDİ
Erkekler ve Kadınlar Süper Liglerine davet edilen 4 takıma ve liglerde yer almaya hak kazanan takımlara 15 Temmuz 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar süre verildi.

Kulüplerin 2016 – 2017 sezonu için katılım ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu, kulüp başkanı veya yetkili yöneticilerin imzalı ve mühürlü taahhütnamesini, Kulüp Bilgi Formunu ve varsa önceki sezonlardan kalan borçlarını yatırdığına dair banka dekontunu THF’ye ilgili tarihe kadar teslim etmeleri istendi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun katılım şartlarını yerine getiren kulüpleri liglere alacağı da yetkililerce ifade edildi.

THF borcu olan kulüpleri ise açıklamadı.


//

Bakmadan Geçme