Bronz madalya müsabakasında neler yaşandı?

Yazarımız Günal Ensari, 25. Erkekler Dünya Şampiyonasında Bronz Madalya mücadelesinde, iki Yugoslav ekolü Slovenya ile Hırvatistan maçını kaleme aldı.

Bronz madalya müsabakasında neler yaşandı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yugoslav ekolunun iki takımı olan Hırvatistan ve Slovenya bronz madalya mücadelesi için Accor Hotels Arena’da İsponyol hakem çifti Raluy Lopez- Sabroso Ramirez’in yönettiği maçta karşı karşıya geldi.

İlk dakikalardan itibaren biri birine üstünlük kurmaya çalışan takımlar arasındaki mücadelede skorda biri birine yakın olmakla beraber genelde Hırvatların 1,2 farkla üstünlüğü vardı. Nitekim maçın 10. Dakikasında skor 6:4, 15. Dakikasında 9:7 Hırvatistan’ın lehineydi. İlk yarıda dakikalar ilerledikçe Hırvatların üstünlüğü artıyordu. İlerleyen sürede 20. Dakikada 12:8 ve 25. Dakikada da 14:10 luk skorlarla Hırvatların üstünlüğü devam etti ve ilk yarıyı da 18:13 önde bitirdi.

İkinci yarı da da aynı tempo ile oynayan Hırvatistan 35. Dakikaya da 20:15 önde girdi. Daha sonra temposunu arttıran Hırvatlar farkı 7 ye çıkararak skoru 25:18 e taşıdı. Mücadele böyle devam ederken 45. Dakika yine Hırvatların 26:20 üstünlüğü ile geçti.

Haber

İşte ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Yorulan Hırvatistan ve daha diri kalan daha çok koşan, daha iyi savunma yapan, kalesinden top çıkan bir Slovenya izemeye başladık.

52. Dakikada farkı 4 e (27:23) düşüren Slovenya, Antrenörü Viyovic’in müdahaleleri sayesinde orta oyun kurucusu Marko Bezjak maçı bir orkestra şefi gibi yönetmeye başladı. Savunmada ve hücumda iyi oynayan Slovenya 6 dakika boyunca gol yemezken 5 gol kaydetti ve skoru 29:29 beraberliğe taşıdı. Bu heyecan dolu güzel oyunu karşılığında da salondaki seyirciden de büyük bir destek aldı.

58. Dakikada Hırvatistan Luka Sebetic’in golü ile 30:29 öne geçti. Slovenya hemen Blaz Janc ile cevap verdi ve skor bu kez de 30:30 eşitlendi. Heyecan dorukta iken maçın bitimine 20 saniye kala Borut Mackovsek’in kaydettiği gol ile de Slovenya maçta ilk defa 31-30 öne geçti.

Haber

59:45 ten itibaren hücumda olan Hırvatistan, sert Slovenya savunması karşısında gol şansı bulamadı. Bir gün önce Norveç karşısında son saniyede 7 metreyi kullanamayıp finali kaybeden Hırvatistan, bugün de maçın başından itibaren hiç geri düşmediği maçta Slovenya’ya yenilerek, Bronz Madalya’yı kaybetti.

Sloven takımı ise büyük bir sevinçle 31:30 kazandığı maçın hemen ardından da yapılan törenle madalyalarını aldı.

Maçın en iyi oyuncusu da Slovenyanın başarılı oyuncusu Marko Bezjak oldu.




Bakmadan Geçme