Bu yıl böyle geçti ancak…

Büyük bir heyecan ve merakla Velux ve Delo EHF Şampiyonlar liginin katılımcılarının açıklanmasını bekledik. Ancak istediğimizi elde edemedik.

Bizim için önemli bir bekleyişti çünkü, Beşiktaş Aygaz ve Kastamonu Belediyesi GSK katılım başvurusu “Wild Card” yapmıştı. 19 Haziran günü beklenen an geldi ve üzüldük. Takımlarımızı lige kabul etmemişlerdi ve hayallerimiz, planlarımız yarım kalmıştı. Türk erkek ve kadın hentbolu hem ekonomik, hem prestij adına belki bir köşe başını daha dönemedi. Bu konu başlı başına irdelenmeli, nedenleri ve sonuçları araştırılmalı. Belki bir başka buluşmada….

Haber

İlk önce VELUX EHF ŞAMPİYONLAR LİGİ konusuna değinmek istiyoruz. Kısa ve net olacağız. Beşiktaş Aygaz sen kendin şampiyonlar liginden çekilirsen bir daha oraya girmek için çok çaba harcaman gerekir. Hala biz daha önceki dönemde alınan yanlış kararın faturasını çekiyoruz ve çekmeye de devam edeceğiz. Ayrıca bir çok oyuncu kaybetmişsin ( Bizim yazılı basında yer almasa da yurt dışı  basında boy boy giden oyuncular sahne aldı) elbette yeni transferler olacaktır ama şampiyonlar ligi için mi? Açıkçası Beşiktaş Aygaz’ın şampiyonlar liginde olması zordu ve olmadı da. Beklediğimiz bir gelişme idi.

Haber

Gelelim bizim için en önemli konuya ve hayal kırıklığı yaşadığımız Kastamonu Belediyesi GSK’ya…

DELO EHF ŞAMPİYONLAR LİGİ. 2020/2021 sezonuna HC Podravka Vegeta (CRO), Odense Handbold (DEN), Team Esbjerg (DEN), Brest Bretagne Handball (FRA), Metz Handball (FRA), Borussia Dortmund (GER), SG BBM Bietigheim (GER), FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN), Györi Audi ETO KC (HUN), WHC Buducnost (MNE), Vipers Kristiansand (NOR), CSM Bucuresti (ROU), SCM Rm Valcea (ROU), CSKA (RUS), Rostov-Don (RUS), RK Krim Mercator (SLO) takımları katılma hakkı kazanırken, DHK Banik Most, Storhamar Handball takımları ise yedek takım olarak kabul edildi.

Ülke bazında bakıldığında: Hırvatistan 1, Danimarka 2, Fransa 2, Almanya 2, Macaristan 2; Karadağ1, Norveç 1, Romanya 2, Rusya 2, Slovenya1 olarak dağılım göstermektedir. Bu dağılımda bize Avrupa şampiyonasının bir krokisini çizmiyor mu?

Yani senin Ülkenin Avrupa’da ne başarısı var ki! Sen Şampiyonlar Ligi’nde olacaksın der gibi.

Müsabakalar 8 takımdan oluşan 2 grupla 12-13 / 09 /2020 tarihlerinde başlayacak, çift devreli olarak 14 müsabaka yapılacak ve 13-14 / 02 /2021 tarihinde grup müsabakaları sonlanacaktır. Gruplarında 3-4-5-6 olan takımlar 3.-6. Ve 4.-5. Takım eşleşmesi ile play-off maçlarını 6-7/03/2021 ve 13-14/03/2021 tarihlerinde rövanşlı olarak tamamlayacaklar. Play-off müsabakalarına 8 takım olarak giren takımılar 4 takım olarak çeyrek finale adlarını yazdıracaklar. Çeyrek finaller grup 1. Ve 2. Olan takımlar ile play offtan gelen 4 takımlara, toplamda 8 takım ile 03-03/04/2021 ve 10-11/04/2021 tarihlerinde rövanşlı olarak oynanacak. Tur atlayan 4 takım final four turuna adlarını yazdıracaklar. Finaller ise 29-30/05/2021 tarihinde oynanacak.

Grup kurası 1 Temmuz 2020 Çarşamba günü Viyana’da 18: 00’da (CEST) düzenlenecek ve ehfTV.com, EhfTV YouTube kanalında ve Facebook sayfasında canlı olarak yayınlanacak.

Biraz DELO EHF ŞAMPİYONLAR LİGİ ile tanışalım. Büyük bir organizasyon olmakla beraber sponsorlarının isimleri ile anılan bir lig organizasyonu. Erkeklerde VELUX kadınlarda DELO adıyla anılmaktadır. DELO holding bir Rus lojistik şirketi olup kadınlar şampiyonlar ligine 25/02/2019 yılında sponsor olmuştur. 1992-1993 sezonunda 74 müsabaka oynanıp, 3197 gol atılıp, 21950 seyirci ile yapılan organizasyon, 2018-2019 sezonunda 104 müsabaka, 5646 gol ve 299749 seyirci ile oynanmıştır. Yayın hakları, ürünler, sponsorluklar ile hem organizasyona, hem kulüpler, hem de ülke hentboluna büyük destekler veren bir yapı olmuştur. Hatta bu yıl alınan kararla katılımlara, galibiyetlere ve tur geçmeler para ödülleri verilmesi onaylandı. 60 tan fazla ülkeye yayın hakkı vererek 170 milyon üzerinde televizyon seyircisine ulaşan bir fırsattır DELO şampiyonlar ligi.

Bize ne bundan diyenleri duyar gibiyim, anlatalım izninizle; bu küçücük bir domino taşının en sondaki kocaman domino taşını devirmesi gibidir, kelebek etkisi gibidir. Ülke hentbolumuz için gelişim isteyen, planlayan herkes için önemlidir. Bu organizasyonda yer almak, bu istek ve planların anahtarı gibidir. Şimdi de  “daha önce yer alan takımlarımız oldu, ne değişti, ne gelişti’’ gibi bir soru mu soruldu. Evet katılan takımlarımız oldu, peki biz kulüp, federasyon, hentbol emekçisi, olarak ne kadar katkı sağladık? Ne kadar tanıtım için, ülke hentboluna katkı için bu organizasyonu kullanabildik ?

5000 seyirciden 50 seyirciye düşmedik mi?

Salon için şehir değiştirmedik mi?

Bu sadece bunları hatırlatanın, söyleyenin suçu değil, bu hepimizin suçu. Yine birlik olamayıp, birlikte hareketin kıymetini bilememenin ayıbı. Yine ayrı bir yazı dizisi olacak, irdelenecek konu.

DELO şampiyonlar ligine dönersek ve incelersek son yılların (2017-2018-2019) şampiyonu ve en fazla şampiyon olan (5 kez) Györi Audi ETO KC kulübü görülmektedir. Bünyesinde bir çok dünya yıldızını barındırmakta ve çok sayıda seçkin sponsorları ile kulüp organizasyonu güçlü bir yapı oluşturmaktadır. Aslında bu oluşumlar bizlere örnek teşkil etmekte ve yol göstermektedir. Yeter ki ışığı aydınlığı takip edelim.

Sözün özü bu güzel Avrupa organizasyon elimizin altından kayıp gitti.

Gelelim NEDEN sorusuna ve şu soruları sorduğumuzda cevapları siz biliyor olacaksınız ayrıca bir daha ki sene belki de daha farklı davranmamız gereken süreçleri işaret ediyor olacağız.

* Türkiye Hentbol Federasyonu başvuru sürecinde EHF ile iyi ilişkiler kuramadı mı?

*EHF’de kimi tanıyoruz?

* Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligine alan EHF’ye, geçmişte biz girmiyoruz ne işimiz var EHF CL’de dendi ilişkiler uçup gitti mi?

* Kastamonu Belediyesi GSK başvuru sürecinde vizyon ve misyonunu en iyi şekilde anlatamadı mı?

* Sosyal medya gücümüz ne kadar etkin?

* Sosyal medyalarımız “THF ve kulüplerimizin” ne kadar profesyonelce hareket ediyor?

* Şampiyonlar Liginde hangi kadro ile mücadele edileceği doğru zamanda açıklanmadı mı?

* Kastamonu Belediyesi GSK’nın EHF’den son dakika ceza yemesi ve ceza borçlarının olması mı?

* Geçmiş dönemde kulüplerimizin Avrupa’da başarılarının olmaması mı? (Kupa sahibi)

* Türk hentbol ailesinin birlikte bir hedefe hareket edememesi mi?

* İyi veya kötü yapılan bir güzel paylaşımlara bir beğeni tık atmamak olabilir mi?

* EHF’nin CL ve EHF Kupası sayfalarının Türk hentbol severler tarafından bir haber olması olabilir mi?

Vb…….

Bu soruları çok fazla ama çok fazla çoğaltabiliriz. Artık ders çıkartmamız gereken noktalardayız. Biz elimize gelen fırsatları hentbol ailesi olarak geri itmeyi iyi biliyoruz. Eleştiriniz olacaktır ama durumun vahameti böyle. Biz fırsatları, kişisel çıkarlar ve farklı çatışmalar altında birbirimize destek olmayarak itmeyi iyi biliyoruz.

Yeter ki isteyelim, yeter ki birlik olup  birlikte hareket edelim. Ben yaptım oldu dan  ziyade biz yaptık bizim oldu demeliyiz. Bu trene de binemedik ama yaklaşan trenler var onları kaçırmayalım.

HENTBOL GÜZELDİR, HENTBOL PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, HENTBOL HEPİMİZLE MUHTEŞEMDİR.

Bakmadan Geçme