Günal Ensari : “Büyük Başarı”

Akdeniz Konfederasyonu Kupasında Organizasyonda yer alan ve U17 Milli Takımımızın da başarısından dolayı çok mutlu olan Günal Ensari, Tunus’taki Bayanlar Akdeniz Hentbol Konfederasyonunu yazısında dile getirdi.

Günal Ensari : “Büyük Başarı”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunus’ta düzenlenen 10.Bayanlar Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Şampiyonasına ev sahipliği yapan Tunus, Türkiye, Mısır, Finlandiya, Sırbistan, Montenegro ve İtalya katıldı.

Tunus’un iyi bir organizasyon sergilediği şampiyona üç ayrı salonda oynatıldı.

U17 Milli takımlarının çok maç yapmaya ihtiyacı var. Ancak en az maç yapan takımlar da genellikle bu yaş grubudur. Bu nedenle 10. kez organize edilen Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Şampiyonası bu takımlar için son derece önem arz etmektedir. Çünkü bu şampiyonaya katılan takımlar asgari 6 ile 8 uluslar arası maç yapmaktadır. Dolaysıyla geleceğe hazırlanan, tecrübeye ihtiyacı olan sporculara Akdeniz Hentbol Konfederasyonu çok iyi bir imkan sağlamaktadır. Aynı imkan şampiyonada uluslar arası maç yöneten genç hakemler için de sağlanmaktadır.

Milli takımlarımız bu şampiyonaya hemen hemen her yıl katılmaktadır. Bu yıl da Tunus’ta organize edilen şampiyonaya katılan milli takımımız, büyük bir başarı elde ederek ilk kez final oynadı ve ikinci oldu. Bu başarıda milli takımımıza oyuncu veren kulüpler ve kulüplerde oyuncuları yetiştiren antrenörlerin büyük payı var.

Ancak bu sporcuları seçerek bir araya getirip maç tecrübesi olmadan, kamplarla hazırlayan, başta antrenör Kıvanç Özcan ve ekibinde yer alan Osman Güner ile Naime Güler’i Türk Hentbolu adına elde edilen büyük başarıdan dolayı kutluyorum.

Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Şampiyonasına ilk kez katılan Mısır’ın 3.lük 4 lük maçı oynama başarısını göstermesi ve bu maçta da Sırbistan’ı yenerek bronz madalyaya ulaşması onlar açından büyük başarıydı.

Takımımızın başarısının yanında, üç oyuncumuzun altın karmaya seçilmesi de bu başarının sevincini doruğa çıkardı. Büşra’nın en iyi kaleci, Sibel’in en iyi pivot ve Döne’nin de en iyi oyun kurucu olarak podyuma ödüllerini almaya çağırılışları gerçekten gurur vericiydi. Bu oyuncularımızı da kutluyor başarılar diliyorum.

Tekrar bu başarının ülkemize yaşatılmasında emeği geçen herkesi candan kutluyorum.

Bakmadan Geçme