Ceylan Aydemir: “Her sporcu gibi benim de hedeflerim var”

Hentbol Kadınlar Süper Ligde Yenimahalle Belediyespor forması giyen Ceylan Aydemir, Hentbolhaber.Net’ten Cemal Görkem Erim’in sorularını yanıtladı.

ÖZEL HABER/HENTBOLHABER.NET – Yenimahalle Belediyespor forması altında oynamış olduğu 16 müsabakada 107 gol atan 22 yaşındaki Ceylan Aydemir, hentbol hayatının nasıl başladığını, İstanbul’a transferini, Liseler Dünya Şampiyonluğunu  ve Avrupa hedefini Cemal Görkem Erim’e anlattı.

Haber

Hentbola nasıl başladın?

C.A.: Hentbola 4. sınıfta başlamıştım. Beden Eğitimi dersimizde hentbol seçmeleri oldu. Denizli’de Hocamız Serdar Hoca’ydı(Güler). Bize karşılıklı paslar yaptırdı, top sürdürdü. Benim hızımı ve dinamizmimi gördü. Takıma aldı. Okul takımında oynamaya başladım. Beşinci sınıfta lisansım çıktı. Sekinzinci sınıfa kadar Denizli’de oynadım. Sonrasında İstanbul’a gittim.

İstanbul’a gidiş hikayeni de anlatır mısın?

C.A.: ” İl dışına çok fazla çıkıyorduk. Ege Bölgesi karması olarak İstanbul’a gittiğimizde Mülayim Yalçın beni görmüş, çok beğenmiş. Denizli’ye döndüğümüzde Serdar Hoca bana bunu söyledi. Başlangıçta tabi ki ailem karşı çıktı. Beni göndermek istemiyorlardı. Ben de 14 yaşındaydım, çok küçüktüm ve karar vermekte de zorlanıyordum. Serdar Hoca “Burada hentbol yok, orası senin için daha iyi olur. Hem Doğa Koleji’nde okuyacaksın, burs verilecek” vs diyerek beni ve ailemi ikna etti.

İstanbul’a gittiğimde başlangıçta benim için çok zor oldu. Alışamadım. Zaten yaşım küçüktü. O güne kadar ailemden en fazla bir hafta ayrı kalmıştım. Aileme çok düşkündüm, hala da öyleyim. Sürekli ağlıyordum. Mülayim Hoca her hafta maçtan sonra beni gönderiyordu Denizli’ye. Bir ara geri dönmeyi de düşündüm. Sonra bir şekilde alıştım. Takım arkadaşlarımla birbirimize çok yardımcı olduk. Üsküdar, Bağlarbaşı’nda kulüp evinde kalıyorduk. Kazandığımız başarılarla kendime inanmaya başladım. Bu da alışmamda büyük etken oldu. 2014’te Dünya Şampiyonu olduğumuzu hiç unutmam.

Haber

Biraz o şampiyonluktan bahseder misin?

C.A.: Trabzon’da oynanmıştı Dünya Liseler Şampiyonası. Finalde Slovenya’yı mağlup etmiştik. Şu anda Süper Lig’de pek çok oyuncu da o takımdaydı. Kübra Sarıkaya, Beyza İrem Türkoğlu, Elif Sıla Aydın, Özge Yakar , Merve Durdu, Meryem Tunç  gibi çok iyi takım arkadaşlarım vardı. Şampiyona boyunca seyirci bizi yalnız bırakmadı. Final maçında oyuna girip savunmada ve hücumda yaptığım katkıyı Mülayim Hoca hala anlatır.

Şampiyon Doğa Koleji

Süper Lig’de kariyerine Yenimahalle ile başladın. Hala da devam ediyorsun. Ankara’ya geliş hikayeni anlatır mısın?

C.A.: Üniversite sınavını kazanmayı bir yıl daha beklerken İstanbul’da oynamaya devam ettim. Tatil için Denizli’ye geldiğimde Mülayim Hoca beni aradı. Yenimahalle’ye gideceğimi söyledi. Çok heyecanlandım. Ne kadar iyi bir takım olduğunu biliyordum.  İlk maçım Şakirpaşa karşısındaydı. Yanılmıoyrsam 6 gol atmıştım. Yeliz Özel’le aynı takımda oynuyordum. Daha ne diyebilirim ki?

Yenimahalle’ye gelmeden önce ligleri ne kadar takip edebiliyordun? İdol olarak gördüğün bir oyuncu var mı?

C.A.: Siraba Dembele. Şu aralar yeni doğum yaptığından oynayamıyor. En kısa sürede sahalara dönmesini bekliyorum. Oyunu inanılmaz hoşuma gidiyor.

Süper Lig’deki ilk maçında Yeliz Özel gibi büyük bir isimle aynı anda sahadaydın. Onunla beraber oynamak nasıl bir histi?

C.A.: İsmini çok duyuyordum tabi ki ama hiç tanışmak nasip olmamıştı.  İlk karşılaştığımda çok heyecanlandım. Biraz konuştuktan sonra rahatladım tabi ki. Çok iyi kaptandı, herkesle çok iyi anlaşıyordu.

HaberBu sezona gelelim. 107 golle gol kraliçeliğinde dördüncü sıradasın. Neslihan’ın açık ara liderliği var. Oldukça formdasın. Neler söylersin bu konuyla ilgili?

C.A.: Neslihan’ın, takımını  bu kadar sırtlayacağını bilseydim daha az kaçırırdım(gülerek).

Gol sayına ne kadar odaklanıyorsun? Serdar Hoca takımın önüne geçtiğini düşünüyor mu?

C.A.: Pek çok maça “Bu maçta 5 atacağım, 10 atacağım” diye çıktığım oluyor. Serdar Hoca’nın da bu durumdan gayet memnun olduğunu düşünüyorum(gülerek). Zaten kanat oyuncusuyum  benim birincil işim gol atmak.

Geleceğe dair muhakkak planın, hedeflerin vardır. Bu konuda neler söylersin?

C.A.: Her sporcu gibi benim de hedeflerim var. Avrupa’da, en iyi takımlarda oynamak istiyorum. Kendimi orada görmek çok güzel olur. Bunun için tabi ki çok çalışmam lazım. Özellikle Fransa’da oynamak hayallerimi süslüyor açıkçası.

Türk hentbolunun en önemli isimlerinden birisi Serdar Eler’le beraber çalışıyorsun. Onunla ilgili neler söylersin?

C.A.: Serdar Hoca hentbolu çok seviyor. İnanılmaz disiplinli ve kendisini memnun etmek mümkün değil. Hücumda çok iyi maç çıkarsam bile savunmadaki hatalarımı sürekli anlatıyor. Kusursuz bir oyun istiyor benden. Bu da beni daha iyi olmaya itiyor açıkçası. Onunla çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Bakmadan Geçme