Çeyrek Finalde Heyecan Üst Seviyede

Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonlar Liginde Çeyrek Final Rövanşları bugün oynanacak.Avrupada Hentbolhaber.Net’in temsilcisi Agron Hayrettin, Şampiyonlar Ligi Heyecanını sizler için yorumladı

Hentbol Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçlarında çok kaliteli maçlar oynandı.Hiç kimsenn beklemediği Atletico Madrid , bu sezonun büyük favorisi olan Barcelona’ya ilk maçta hentbol dersi verdi. Macar Veszprem’de Kiel’den bir gol dezavantaj ile evine gülerek gitti. Diğer iki maçta ise Üsküp ve Flensburg’ta, misafir takımların başarısı ile sonuçlandı. Makedon şampyon Metalurg 9bin seyircinin önünde uhteşem atmosferde Polonya Şampyonu Vive Kielce’ye yine yenildi. Alma derbisinde Hamburg, Flensburg’u evnde yıktı.

İlk maç sonuçları :

Atletico Madrid – Barcelona : 25-20
Metalurg – Vive Targi Kielce : 25-27
Kiel – Veszprem : 32-31
Flensburg – Hamburg : 26-32

HaberBu çeyrek final karşılaşmalarının ilginç tarafı ise dört maçtan üçünün aynı takımların şampyonlar ligi grup müsabakalarında kend aralarında oynaması. Sadece İspanyol derbisinde Atletico Madrid ile Barcelona, Avrupa Arenasında ilk kez bu sezon birbirine karşı meydan okuyorlar. Bu sezon Atletico Madrid , eski ismi Cludad Real belki de en zor sezonunu yaşıyor. Bir tarafta kalecilerde olan sıkıntılar( Sterbik’in  Barcelona’ya transfer olması , Hombrados’un ve Sabanovic’in sakatlanması) , parasızlık ve birkaç hafta evvel  Danimarka’lı Sol oyuncusu Markuseni , Katar’a satması (boş kasaya 400.000 Euro girmesi) Atletico’nun şansını çok olumsuz gösteriyordu. Fakat Talant Dusebaev belli ki takımını büyük hedeflere hazırlamış. Madrid’de Atletico  baştan sonuna kadar büyük Barcelona’ya hentbol dersi verdi ve ilk maçtan 5 gol avantajla bugün ki maça çıkacak. Ivano Balic , tüm hentbol tarihinin bir numarası , bu maçta bu ünvanın sahbi olarak Atletico’luları öyle bir oynattı ki Barcelona’da saha da bir türlü cevap veremedi. Beyaz Rus Rutenka ile büyük kalecileri Arpad Sterbik’in iyi oyunları onlara yetmedi. Balic bu maçın en iyisi olarak yanında Solda Canellas ve sağda Makedon Lazrovda destek buldu. Antrenör Dusenbaev’in savunmada oynadığı taktik ile Kaleci Omrados’un gününde olası ile Barcelona’ya evnde beklemediği bir yenilgi ile gönderdi. Acaba bu 5 gol avantaj Atletico ‘ya bu sezon İspanya Assobal Liginde Lider Barcelonakarşısında yetecek mi? – sorusuna bizim tahminimiz -Barcelona’nın hedefini zor olarak görüyoruz.

Alman ve Avrupa Şampiyonu Kiel , Sparkasse Kiel Arenada yine bu sezon ikinci kez , sadece şimdi çeyrek finalde, Macar Mkb Veszprem’i ağırladı. Grupta ki maçlarda , hatırlatalım Kiel deplasmanda tek bir golle yenilmişti ve rövanşında kendi seyircisi önünde fırtına gibi edsip ikinci devrede 11 gol farkla bu maçı kazanmıştı. Bu maçtan evvel belki çoğu Alman hentbol sever Kiel’in bu maçını hatırlatarak artık kendi takımlarını yarı finalde görmüşlerdi. Fakat İspanyol koç Carlos Ortega takımını bu maça yi hazırlamıştı ve ev sahibi Antrenör Alfred Gislassona çok zor anlar yaşattı. Baştan Lasla Nagy liderliğinde Veszprem maçı hep önde götürdü. lk devreyi misafir takım bir golle de olsa önde kapadı. Benzeri Balic gibi eski Barcelona’lıLaslo Nagy takımını tam bir kaptan gib yöneterek  ikinci devrede bir ara Veszprem’e 6 gol öne getrdi. Kalede Fazekas , pivot pozisyonunda Renato Sulic, sol oyun kurucu İran’lı jamali ve sol kanattan İspanyol Ugalde Garcia’da üstün oyunları ile kendi takımlarına destek oldular. Sok dakikalarda Sırp ikilinin Vuyin ve Sasa İllic’in golleri ile son anda bile olsa evsahibi  avantajını kullanarak da Kiel sadece tek golle avantaj yakaladı. Öyle ki gelecek maçta bizim tahminlerimize göre Veszprem tek ayakla yarı finalde ve Köln Arena’ya çok daha yakın.

Alman derbisinde bu sezon Alman Kupasında da kendi liginde de yenişemeyen Flensburg ile Hamburg  çok ilginç bir maç oynadılar ve lk devre onların bir gol avantajı ile btti. Devamında baştan Sırp Djordjic’n sol oyun kurucuda ve sol kanat Eggert’in golleri ile Flensburg 4 gol öne geçmeyi başardı.(21-17) Fakat ondan sonra Hamburglular; Duvnjak , Lackovic, Hens , Vori , Lijevski ve arkadaşları inanılmaz bir seri ile Hamburg’a yarı final yolunu daha ilk maçta açtılar. Ev sahibi Antrenör Ljubo Vranesh matan sonra büyük rakibini tebrik ederek Hamburg sezon sonunda çok iyi bir for yakaladığı bir defa daha ispatladığını söyledi. Böyle bir sonuçla (26-32) Hamburg’un antrenörü Martin Schvalb takımını artık yarı finale Köln’e hazırlayabilir.

Polonya şampyonu ve Avrupa maçlarında bu sezon dsadece bir defa yenilen Vive Targi Kielce , Üsküp’ e büyük favori olarak geldi. İlk devrede Lino Cervar’in üstün taktiği ile sağ oyun kurucu Vugrinsin  ve Naumkche Moyosvski’nin golleri ile dop dolu Boris Traykovski Arenada 9bin seyirci önünde Metalurg büyük süprize hazır olduğunu gösteriyordu. Ne kadar da maçı önde götürseydi de ilk devrenin sonların Kielce gücünü gösterdi ve Metalurg büyük 4 gol avantajını sildi. İlk devre berabere bitti. Uros Zormaan devaında takımını çok daha üstün oynatarak Kielce’lilere 5 gol avantaj getirdi. Aynı takımların gruptaki maçına benzeri olarak maçın sonlarında ev sahibi takım seyircisinin büyük desteği ile sadece daha düşük farkla maçı sonuçlandırdı.(25-27)

Böyle bir sonuçlardan sonra bugün Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finalleribde yine hentbolseverleri ilginç maçlar bekliyor.

Agron Hayrettin

Bakmadan Geçme