D Grubunda hataya yer yok!

Beşiktaş’ın lider olduğu Şampiyonlar Ligi D Grubu yılın en dramatik maçlarına aday…

HENTBOLHABER.NET –  VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda açılış haftasında her maç tam anlamıyla dramatikti. Haftanın 2 puan alan tek takımı tansiyonu yüksek bir maçta ABC / UMinho’yu mağlup eden Beşiktaş Mogaz oldu.

Şampiyonlar Ligindeki ilk sezonunu geçiren Nantes, tecrübeli rakibi Motor’dan aldığı 1 puan ile eve dönerken devler liginin bir diğer yeni takımı Holstebro, Dinamo karşısında son saniyelerde beraberliğe uzandı.

İlk hafta maçlarına bakınca, D Grubunda her puanın kritik öneme sahip olacağı belli oluyor.

İşte Adrian Costeiu’nun değerlendirmeleri:

Dinamo Bucuresti (ROU) – Motor Zaporozhye (UKR)
Perşembe, TSİ 19:00, canlı ehfTV.com & kanallar

Dinamo Bükreş ile galibiyet arasında 10 saniye vardı. Maçın son anlarına Rumen ekibi 32:31 önde girdi ancak Danimarkalı TTH Holstebro’nun oyun kurucusu Jac Karlsson’un penaltı atışıyla maç berabere bitti.

Dinamo Antrenörü Eliodor Voica; “İlk 59 dakika ve 50 saniyeye bakarsak bize maçı kazanmış diyebilirsiniz. Ancak son 10 saniyeyi analiz et derseniz cevap değişir. Gelecek maçlarda daha odaklanmış ve pozitif olmak zorundayız ” dedi.

‘Kırmızı Köpekler’ (Red Dogs) bugün (29 Eylül Perşembe) TSİ saat 19:00’da Ukrayna şampiyonu Motor Zaporozhye’yi ağırlayacak.

Dinamo, Ukrayna ekibini tutkulu taraftarlarının boş yer bırakmamacasına doldurmasını beklediği yeni salonunda ağırlayacak. Ancak kadroda Holstebro’ya 2 gol atan Sağ Oyun Kurucu Bogdan Criciotoiu yer almayacak. 26 yaşındaki oyuncunun kontratında herhangi bir Bundesliga ekibinden teklif alırsa takımdan ayrılabileceği maddesi var. HC Bergischer o teklifi yaptı ve Criciotoiu Bundesliga’ya gidiyor.

ABC/UMinho (POR) – TTH Holstebro (DEN)
Cumartesi, yerel saatle 17:00, canlı ehfTV.com & kanallar

TTH Holstebro Antrenörü Patrick Westerholm, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçlarında Dinamo karşısında aldıkları beraberlik için; “Böylesine prestijli bir yarışmada sıfır ile 1 puan arasında büyük bir fark var” dedi.

Holstebro, Portekiz’e iki puan için gidiyor. Portekiz şampiyonu geçen hafta İzmit’te oynanan maçta sürpriz yapmaya yakındı ama Beşiktaş ikinci yarıda oyunun kontrolünü aldı ve maçı 33:31 kazandı. ABC/UMinho Danimarkalılar karşısında kazanırsa, 2001 yılından bu yana Şampiyonlar Ligindeki ilk galibiyetine imza atmış olacak.

Holstebro Çarşamba akşamı Ribe-Esbjerg ile ve Braga (ABC/UMinho) ise Sporting CP ile karşılaştı.

TTH’nin bu maçtaki kilit oyuncusu 22 yaşındaki Danimarkalı Sağ Kanat Kasper Kildelund’ olabilir. Rumen ekibine 9 gol atan Kildelund, Uwe Gensheimer ve Alex Dujshebaev gibi oyuncularla birlikte VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Haftanın Karmasında yer aldı.

HBC Nantes (FRA) – Beşiktaş Mogaz HT (TUR)
Cumartesi, TSİ 19:30, canlı ehfTV.com & Smart Spor & kanallar

Geçen sezonun EHF Kupası finalisti HBC Nantes grubunun favorisi sayılabilir ama Avrupa’nın en zorlu liginde işler başka yarışmalardan tamamen farklı ve tabii ki daha zordur.

Fransız ekibi VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne beraberlik ile başladı. Ama hedef grup liderliği…

Nantes Antrenörü Thierry Anti; “Avrupa’nın en büyük ligindeki ilk maçımızda iyi iş çıkardık. Motor’un sahasında 1 puan almak inanılmaz bir performans. Ancak Beşiktaş’ı evimizde mağlup edemezsek o 1 puanın hiçbir anlamı yok” dedi.
Salle Sportive de la Trocardiere salonundaki ilk maçına çıkacak olan Nantes, tutkulu taraftarlarının bu sezon için takımın ana avantajlarından biri olacağını düşünüyor.

YORGUNLUK…

ABC / UMinho’yu mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş Mogaz, ilk maçındaki performansını devam ettirmek istiyor.

Salı günü oynanan Süper Lig maçında Aziziye Belediyesi Termal Spor’u 36.30 mağlup eden Beşiktaş Mogaz’ın Antrenörü Müfit Arın; “ Üç güne bir maç oynuyoruz. Sezonun bu erken aşamasında bile yorgunluk zorluyor” dedi.

Beşiktaş’ta, ilk haftanın en iyi pivotu seçilen Tolga Özbahar kilit oyuncu olarak öne çıkıyor. Braga’ya 6 gol atan Özbahar, iki sezon önce VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde Yıldız Takımına aday gösterilmişti.

Adrian Costeiu / ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: Doğan Kızılca

Bakmadan Geçme