“Daha çok çalışmamız gerekiyor”

Kadınlar Süper Liginde Muratpaşa Belediyesi SK, 25 – 25 berabere kaldığı Zağnos maçının ardından sezonun ilk yarısını 5'inci tamamladı.

HENTBOLHABER.NET – İlk yarıyı değerlendiren antrenör Birol Ünsal, takım olarak yeni yapılanmanın sıkıntılarını yaşadıklarını söyledi, “5’incilik bizim asla kabul edeceğimiz bir sonuç değil. İkinci yarı daha çok çalışıp hedeflerimizi yakalamak, üst sıralama tırmanmak istiyoruz” dedi.

Kadınlar Süper Ligi’ne bu sezon ‘kendi kanunları’yla başlayan Paşa’nın Melekleri, sezonun ilk yarısında 8 galibiyet, 2 beraberlikle 18 puan topladı. 3 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan takım aynı puana sahip Zağnos’un ardından averajla 5’inciliğe yerleşti.

14 yabancı oyuncuya kadar izin verilen Kadınlar Süper Ligi’nde kendisine 3 yabancı sınırı koyan ve bu yıl yetenekli, genç oyunculardan oluşan bir kadro yapılanmasına giden takımın ilk yarı performansını değerlendiren antrenör Ünsal, 5’inciliğin Muratpaşa Belediyesi olarak kabul edilebilecek bir sıralama olmadığını söyledi.

Sezonun ilk yarısında çok şansız sonuçlar aldıklarını, namağlup lider konumda bulunan Yenimahalle Belediyespor karşısında başa baş sürdürdükleri bir maçtan yenik ayrıldıkları ve yılın ve ilk yarının son maçı Zağnos karşılaşmasında üstünlüğü koruyamayıp sahadan berabere ayrıldıklarını dile getiren Ünsal, şöyle konuştu:

“Bunlarını hepsi yeni yapılanmanın ortaya çıkardığı sıkıntılar. Takım deneyim kazandıkça mental olarak da gelişecek, oyuna fiziksel ve taktik açıdan ayrıca psikolojik olarak hakim olmayı öğrenecek. Buna bir süreç olarak yaklaşmamız gerekiyor. Tüm bunlar aslında öngördüğümüz sıkıntılardı. 5’incilik Muratpaşa Belediyespor olarak bizim asla kabul edeceğimiz bir sonuç değil. İkinci yarı daha çok çalışıp hedeflerimizi yakalamak, üst sıralama tırmanmak istiyoruz.”    

 

Bakmadan Geçme