Danimarka çocuklar gibi şen

Danimarka, Rio 2016 çeyrek finalde Slovenya’yı 37:30 mağlup etti. Mikkel Hansen’in takımı 32 yıl sonra gelen şansa gülüyor! İşte detaylar….

HENTBOLHABER.NET – Hentbolun ekol ülkelerinden Danimarka Los Angeles 1984’den bu yana ilk defa yarı final oynayacak. 

İzlandalı Teknik Direktör Gudmundur Gudmundsson yönetimindeki kırmızı beyazlılar, Rio 2016 Erkekler Hentbol Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde yıldız fabrikası Slovenya’yı 37:30 mağlup etti.

2015 IHF Yılın Hentbolcusu seçilen Mikkel Hansen ve “tüy kadar hafif demir kadar güçlü” Lasse Svan gibi hentbolcuları kadrosunda barındıran Danimarka, Slovenya savunmasını darmadağın etti.

Haber

Slovenya’nın 3:2:1 savunma düzeninde oynadığı maçın ilk yarısı 16:13 sona erdi. İkinci yarı İskandinav takımının ezici üstünlüğü ile başladı. Danimarka bu devrenin ilk 12 dakikasında 10 gol kaydetmeyi başardı. 

RIO 2016’DA ALTIN KİMİN OLACAK?

Skorun 22:16’ya gelmesiyle Slovenya Teknik Direktörü hentbol efsanesi Veselin Vujovic, 36. Dakikada mola aldı. Ancak kalede Skof ve Lesjak etkisiz kalınca Kavticnik, Zorman, Razgor gibi oyuncular da Slovenya’ya yetmedi. 

PSGli Mikkel Hansen ile Flensburglu Lasse Svan’ın 8’er gol kaydettiği karşılaşmada Flensburg pivotu Henrik Toft Hansen ile Morten Olsen Slovenya savunmasını yıprattı. 

Slovenya’da ise Marko Bezjak ve Blaz Janc 6’şar gol attı. Danimarka kalesinde ise geride bıraktığımız sezonun kuşkusuz en iyi kalecisi olan THW Kiel’in altın çocuğu Niklas Landin Jacobsen vardı.

BREZİLYA’DA MİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ

Haber

Fotoğraflar: AFP

Bakmadan Geçme