Danimarka uçurumun kenarından döndü

27 Erkekler Hentbol Şampiyonasında çeyrek final maçları başlarken son şampiyon Danimarka ile ev sahibi Mısır’ın mücadelesi tarihe geçti.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Baştan sona büyük çekişme içinde geçen mücadelenin sonunda yarı finale çıkan taraf penaltı atışlarıyla Danimarka oldu. Karşılaşmanın ilk devresi 16-13 Danimarka önde tamamladı. İkinci devrede ise Mısır skorda dengeyi sağladı. Karşılaşmanın son anlarına kadar büyük çekişme yaşandı.

MİKKEL HANSEN ‘DEN TARİHİ HATA

Büyük çekişme maçın son anlarına kadar devam etti. Karşılaşmanın ilk Uzatma devresinin son  32 saniyesinde 28-27 önde olan Danimarka son hücumda topu dolaştırıp süreyi doldurmak hedefledi. İlk Uzatma devresinin bitime 2 saniye kala maçın Hırvat hakemi pasif hucüm kararı verdi. Kurallar gereği elindeki topu yere bırakması gereken Mikkel Hansen bunu yapmadı. Hakemlerin video da pozisyonu incelemesinin ardından Hansen kırmızı kartla oyun dışı kalırken Mısır lehine verilen 7 metre atışını golle sonuçlandı. Karşılaşma 28-28’lik skorla uzatmaya taşındı.

UZATMA DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Büyük çekişme ve heyecan uzatma periyodunda da devam etti. Maçın ilk uzatma bölümü 34-34 berabere sonuçlandı. 10 dakikalık 2 uzatmada takımlar gol bulmakta çok zorlandı Mısır bu bölümde sadece 1 defa rakip fileleri havalandır.9.59 dakika gol bulamayan Danimarka son hücümunda İbrahim Elmasry’nin kırmızı kart görmesiyle 7 metre atışı kazandı. Maçın son saniyesinde bu atışı gole çeviren Magnus Landin Jacobsen karşılaşmayı penaltı atışlarına taşıdı..

N.L.JACOBSEN KALESİNDE DEVLEŞTİ

Yarı finale kalacak takımı belirleyecek penaltı atışlarında Niclas Landin Jacobsen tecrübesini konuşturdu. Mısır’ın 2 atışını kurtaran Jacobsen sonucu belirledi. Penaltı atışlarında rakibine 4-3 genel toplam da 39-38 üstünlük sağlayan Danimarka yarı finale kalan taraf oldu.

 Kırmızı kartla oyun dışı kalan Mikkel Hansen 10 golle maçın en skorer ismi oldu. Mısır’da ise Yehia Elderaa’nın 8 golü galibiyet için yeterli olmadı.

 FRANSA UZATMALARDA GÜLDÜ

 Dünya Şampiyonluğunu en çok kazanan ülke olan Fransa ise Macaristan’ı uzatma da geçerek yarı final biletini aldı. Karşılaşmanın ilk yarısını Macaristan 14-12 önde kapasa da normal süre 30-30 beraberlikle sonuçlandı.

 Uzatma bölümünde rakibine 35-32 üstünlük sağlayan Fransa yarı finale kalmayı başardı. Daha önce Fransa ile 4 defa Dünya Şampiyonluğu yaşayan Michael Guigou Macaristan ağlarına 6 gol bıraktı. Takım kaptanı Guigou böylece maçın takımı adına en golcü ismi oldu. Macaristan’da da Bence Banhidi 6 golle maçı tamamladı.

 İSPANYA VE İSVEÇ YARI FİNALDE

 Son 2 Dünya Şampiyonası’nda final oynayan Norveç’i 31-26 mağlup eden İspanya’da yarı finale adını yazdırdı. Maçın ilk yarısını da  21-15 önde tamamlayan İspanya’da Alex Dujshebaev 8 golle karşılamanın en golcü oyuncusu oldu. Norveç’de ise Magnus Jandal 6 gol attı. Turnuvanın gol krallığında iddialı olan Sander Sagosen’de 4 golde kaldı. Sagosen böylece gol kralı olma şansını kaybetti. İspanya bu galibiyete 2015’den sonra ilk defa bu turnuva da yarı finale kaldı.

Katar’ı ilk yarısını da 14-10 önde tamamladığı maçta 35-23 mağlup eden İsveç’de yarı final biletini cebine koydu. İsveç’de Lucas Pellas ve Valter Chrintz 8’er golle en skorer oyuncular oldu. Katar’da ise Frankis Marzo 5 golle oynadı. Marzo bu sonuçla turnuvadaki gol sayısını 58’e çıkardı. Marzo takımı turnuvaya veda etse de gol krallığını büyük ölçüde garantiledi. Küba asıllı oyuncunun gol krallığındaki rakiplerinin takımları da elenirken yoluna devam eden tek isim İsveç’in golcüsü Wanne Hampus. Şu ana kadar 37 golü bulanan Hampus’un Frankis Marzo’yu geçmesi kalan 2 maçta toplam 22 gol atması gerekiyor.

İsveç bu sonuçla 2011’den sonra ilk defa son 4 ülke arasına kaldı.

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Bu maçların ardından yarı oynanacaK yarı final maçlarının eşleşmesi ise şöyle

DANİMARKA-İSPANYA

İSVEÇ-FRANSA

KLASMAN MAÇLARI DA TAMAMLANDI

Çeyrek final maçlarının ardından elenen ülkeler Norveç 5 , Mısır 6, Macaristan 7 ve Katar 8.sırada Dünya Şampiyonasını tamamladı.

25-32 sırayı belirleyecek Klasman maçlarında ise şu sonuçlar alındı;

25-26. MAÇI

TUNUS:37 AVUSTURYA:33

27.28.MAÇI

D.KONGO CUMHURİYETİ :30 ŞİLİ:35

29.30. MAÇI

ANGOLA:29 FAS:30 (Normal süre 27/27)

31.32.MAÇI

YEŞİL BURUN ADALARI: 0 GÜNEY KORE :10 (HÜKMEN)

Bakmadan Geçme