Danimarkalı Danimarka’ya karşı

A Grubunun açılış maçında Schaffhausen ile karşılaşan Bjerringbro, 4 sezon sonra Şampiyonlar Ligine başarılı bir dönüş yaptı.

HENTBOLHABER.NET – İsviçre Süper Kupasını kazanan ve ulusal ligde üst üste iki galibiyet alan İsviçre şampiyonu Kadetten Schaffhausen, VELUX EHF Şampiyonlar Ligine oldukça moralli çıktı. Ancak misafir ekip maçın sonunda gülen taraf oldu. Danimarka şampiyonu Bjerringbro Silkeborg böylece 2013 yılından bu yana ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetini almış oldu.

ŞANS İNSANIN AYAĞINA BİR KERE GELİR

BJERRINGBRO’NUN RÜYASI GERÇEK OLDU

GABOR’UN 11 GOLÜ YETMEDİ

*22 yaşındaki Sağ Kanat Johan Hansen yedi gol ile Bjerringbro’nun en skorer ismi olurken, maçın en skorer ismi 11 gol atan Kadetten’in Macar Oyun Kurucusu Gabor Czaszar oldu.

*Schaffhausen, devler liginin en zorlu grubunda telafisi olmayan 2 puan kaybetti.

*Danimarkalı Kadetten Antrenörü Lars Walther, 1 gol ile vatandaşlarına mağlup oldu.

MAÇIN HİKAYESİ

Kadetten Schaffhausen (SUI) – Bjerringbro Silkeborg (DEN) 24:25 (12:10)

Heyecan verici maçın dönüm noktası devre arası oldu. İlk devreyi 12:10 önde bitiren Kadetten, momentumu ikinci devreye taşıyamadı.

Genç Sağ Kanat Johan Hansen’in 7 golü ve Sloven Sebastian Skube’nin güçlü performansı ile Bjerringbro, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu. Danimarka ekibi önce öne geçti sonra baskıyı artırdı. Bjerringbro Pivotu Rasmus Jensen; “İyi bir başlangıç yaptık ama birkaç şans kaçırdık. Kalecimiz çok iyi oynadı” dedi.

Schaffhausen rakibinin iki oyuncusunun aynı anda cezalı olduğu zamanı iyi kullanamadı. Skorun 23:25 olduğu bu dakikalarda Bjerringbro savunması gayet iyi çalıştı. olmak üzere iki şansı kaçırdı.

MAÇI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Schaffhausen Antrenörü Lars Walther, ilk yarıdan memnun olduğunu ancak ikinci devrede agresifliklerini kaybettiklerini ve çok teknik hata yaptıklarını söyledi. Maçın bitimine 50 saniye kala Kadetten şutunu bloke eden Danimarkalılar, A Grubunda ilk 2 puanı alan ekip oldu.

İkinci devrenin başında BSV, üst üste iki golle eşitliği sağladı, daha sonra ilk kez öne geçti. Farkı açan (18:23) misafir ekibe Gabor Csaszar’ın 11 golü ile cevap veren Kadetten skoru 22:24’e getirdi.

Csaszar maçtan sonra; “Benim performansımın bu maçtan sonra hiçbir anlamı yok. Bu karşılaşmadan ders çıkarıp, ileriye bakmak gerekiyor” dedi.

Her iki antrenörler son 90 saniye içinde geç molasını aldı, ama hiçbir şey artık değişti. Bjerringbro gerçekten önemli bir galibiyet alacak kadar zeki idi.

Björn Pazen / ehfcl.com

Bakmadan Geçme