Devler sahaya iniyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde nefesler tutuldu. Kamuoyu bu hafta sonu ligin zirvesindeki iki ekip arasında oynanacak maça kilitlendi.

HENTBOLHABER.NET – THF Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezonun bitimine az bir süre kalan bu günlerde parke, devlerin mücadelesine sahne olacak.

Yaklaşan play-off öncesi namağlup lider Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü, son üç yılın şampiyonu ve en yakın takipçisi Muratpaşa Belediye Spor Kulübü’ne konuk olacak.

Evinde oynadığı 15. Hafta erteleme maçında ligde üçüncü sırada bulunan Ardeşen GSK ile berabere kalarak haftayı 1 puanla kapatan Yenimahalle BSK, Muratpaşa Belediye SK maçına odaklanmış durumda.

Ardeşen GSK maçının son dakikalarında yaptığı taktik faul nedeniyle diskalifiye olan Sol Kanat Esra Gündar’dan kırmızı kart cezası nedeniyle faydalanamayacak olan Başkent ekibinin maç kadrosunda 1997 doğumlu Pivot Beyza İrem Türkoğlu da sakatlığı nedeniyle yer almayacak.

HENTBOL ŞÖLENİ
Ligin en iyi hentbol oynayan ekiplerinden ikisinin karşılaşacağı mücadelede bir hentbol şöleni yaşanacağını belirten Yenimahalle BSK Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler; “Ligde yolumuza namağlup devam ediyoruz. Hedefimiz normal sezonu kayıpsız bitirip play-off’a avantajlı girmek” dedi. Son üç yılın şampiyonuna konuk olacaklarını vurgulayana Eler, rakip Antalya ekibine büyük saygı duyduklarını kaydetti.

İzleyenlerin hentbola doyacağı bir karşılaşma olacağını da sözlerine ekleyen Serdar Eler, “Karşılaşmayı izleyenler tam anlamıyla hentbola doyacak. Herkesi bu enfes hentbol şölenine katılmaya davet ediyorum” dedi.

ÖZEL BİR KARŞILAŞMA
Türk hentbolunun yetiştirdiği en büyük yıldız olan Yenimahalle BSK kaptanı Yeliz Özel, Muratpaşa ile oynadıkları son iki karşılaşmadan galibiyetle ayrıldıkları belirterek; “Bu sezon oynadığımız hentbol üst seviyede ve bunu puan tablosuna da yansıttık. Namağlup lider olarak yolumuza devam ediyoruz. Yakaladığımız bu serinin takımdaki motivasyona katkısı yanında rakipler üzerindeki etkisi de çok önemli” dedi.

Takım arkadaşlarının birbirlerine güvenlerinin tam olduğunu belirten Kaptan Özel; “Galibiyetten başka bir düşüncemiz yok” dedi.

Bakmadan Geçme