Dünya Hentbol Şampiyonası’nın Ev Sahibi

Almanya, 2019 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası’na Danimarka ile birlikte ev sahipliği yapacak.

 Almanya, 2019 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası’na Danimarka ile birlikte ev sahipliği yapacak. 

Katar’ın başkenti Doha’da toplanan Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF), 2019 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası’na Almanya ve Danimarka’nın ev sahipliği yapmasını kararlaştırdı. 

Hentbol tarihinde ilk kez iki ülke birden şampiyonaya ev sahipliği yapacak. Açılış maçı Berlin’de, final ise Kopenhag’da oynanacak. Böylece Almanya 1938, 1958, 1961, 1982 ve 2007’nin ardından bu organizasyona 6’ncı kez ev sahipliği yapacak. 

Almanya Hentbol Federasyonu Başkanı Bernhard Bauer sevincini dile getirirken, Danimarka Hentbol Federasyonu Başkanı Per Bertelsen, " Hentbolün iki büyük ülkesi, el ele vererek güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacak " dedi. 

‘ Önemli bir sinyal ‘ 

Almanya Hentbol Milli Takımı Antrenörü Martin Heuberger, Almanya’nın dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmasını „hentbol sporuna ilgiyi artıracak önemli bir sinyal" olarak niteledi. Heuberger, 2019’da ilk sıralarda yer almak istediğini söyledi. 

İsveç ve Norveç, Cuma günü adaylıktan çekildiklerini açıklamışlardı. Polonya’nın yanı sıra Slovakya da Macaristan ile birlikte ev sahipliği için adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Bakmadan Geçme