Dünya Şampiyonasına Doğru Muratpaşa And. Lisesi

Liseler Dünya Şampiyonasının başlamasına az bir süre kala ekiplerimiz hazırlıklarını tamamlıyor. Dünya Şampiyonasında Türkiye 2.cisi olarak Ülkemizi temsil etme hakkı yakalaya Muratpaşa Anadolu Lisesi teknik ekibi ve sporcuları Dünya Şampiyonasını hentbolhaber.net’e değerlendirdiler.

Okul Müdürü Menderes Tur yapmış olduğu açıklamada : "Değerli  hentbolcular  ve  sporcular  ; Yaklaşık 1 ay önce Muratpaşa Anadolu Lisesi müdürü olarak atandım. Yeni okuluma gelmeden önce Muratpaşa Anadolu Lisesinin Antalya’da ve Türkiye’de spor konusunda özellikle de Hentbol  dalında başarılarını bilmekteydim.

Okulum Kız Hentbol  takımının 2008 Dünya hentbol şampiyonasında Dünya Dördüncüsü olması ve bir çok kez Türkiye derecesi yapması  ve Muratpaşa Belediye Spor  gibi marka olmuş bir kulüple birlikte çalışması okulumun tanınırlığını en üst düzeye çıkarmıştır.

Bu yıl 20-28 Haziran 2014 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan Dünya Liseler Hentbol şampiyonasında takımızın zorlu bir grupta yapacağı müsabakalarda rakiplerini yenerek Dünya Derecesi yapacakları konusunda Takımımızın teknik ekibine ve kızlarıma inancım sonsuzdur.

Kısa bir süre sonra  katılacağımız şampiyona esnasında ve öncesinde okulum Hentbol takımına desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen Başta Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Nuri GÜLAY’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürümüze , Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve  tüm spor sever  ve hayırseverlere  teşekkürlerimi sunarım."dedi.

Haber

Okulun Beden Eğitimi Dersi Öğretmeni Nedim Kum : "Okulum kız Hentbol Takımı ; 2007-2008  Eğitim ve Öğretim Yılında 27 Şubat 03 Mart 2008 tarihleri arasında  Antalya’da düzenlenen Liseler Hentbol Türkiye Birinciliği finallerinde ;Antalya’da İlk kez takım Sporlarında bir okul takımının ulaştığı Türkiye Şampiyonluğuna ve ardından 29  Mart  06  Nisan  2008 tarihleri arasında Danimarka’nın İkast-Brende kentinde düzenlenen Dünya Liseler Hentbol Şampiyonasında (ISF ) Dünya  Dördüncüsü   olma   onurunu  okulumuza, İlimize  ve  Ülkemize  yaşatmıştır."dedi.

Kum ayrıca , "Okulum kız Hentbol Takımının 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılında bir kez daha Dünya Liseler Hentbol Şampiyonasında  ( ISF ) ilimizi ve Ülkemizi temsil etme hakkı kazanması bir okulun ve bir kent’in spor tarihinde kalıcı bir yer etmesinde büyük rol oynayacaktır.

20-28 Haziran 2014 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan şampiyonada Bu kez Dünya Dördüncülüğünden daha iyi bir derece elde etmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Hentbolcu kızlarımın en büyük başarıyı yani Dünya Kupasını istediklerini biliyorum. Bunun için de özverili bir şekilde hiç yorulmadan çalışmaktalar.

Şampiyonadan Takımımızın başarı ile dönmesi için çalışmalarını ve desteklerini hiç esirgemeyen ve başarılı olmasında emeği geçen Başta Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Nuri GÜLAY’a , Muratpaşa Bld. Spor Kulübü Yöneticilerine ve Hentbol Antrenörlerine,Okulumuz okul Müdürü, Okul aile birliği üyelerine ,Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşlarıma, öğrenci ve öğretmenlerine ve öğrenci sporcularımızın ailelerine sonsuz teşekkürler."dedi.

Okulun Hentbol Antrenörü Ali İhsan Tekin de açıklamalarda bulundu.

Hiç bir başarı kolay değildir diyen Tekin , sözlerine şöyle devam etti:  "Buraya gelene kadar çok emek sarf ettik ve sonunda hedeflediğimiz yere ulaştık. Bizim buralarda olmamızdaki en büyük etken kesinlikle kızlarımızın azmi ve özverisi. Kızlarımıza bu azmi ve özveriyi sağlayan basta Muratpasa  belediyesi spor kulübü antrenörü Birol ÜNSAL’a daha sonra Muratpasa lisesi Okul idaresine ve Beden Eğitimi Öğretmeni Nedim KUM’a , sporcularımızı bugünlere getiren değerli antrenörlerimiz ve sporcuların velilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı bir borç bilirim. Simdi sıra bu emeklerin boşa olmadığını göstermek ve karşılığını alma zamanı geldi. Ben kızlarımıza güveniyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme zamanı geldi"dedi.

Haber

 

Kadroda yer alan bazı sporcuların açıklamaları ise şöyle: 

Buse Ayaz : Bu aşamaya kadar hep inanarak geldik. Başından beri tek hedefimiz Dünya Şampiyonasına katılabilmekti. Bunu da başardığımız için çok mutluyum . Bu şampiyona hepimizin geleceği için çok önemli bir turnuva olacak. Hedeflerimizi hep yüksek tutuyoruz ve sırada derece yapmak var.

Takım olarak inandık ve bunu da başaracağız.

Tüm bu başarıları bize sağlamakta en büyük desteğimiz olan Muratpaşa Anadolu Lisesine,Muratpaşa spor Kulübüne , Antrenörlerime ( Birol Hocama,Ali İhsan hocama ) ve  Beden Eğitimi Öğretmenim Nedim Hocama  çok  teşekkür ederim .

Önemli Olan Hentbol oynamak.

Ferah Koloman : Biz Muratpaşa Anadolu Lisesi Hentbol Takımı olarak yola çıktık. Tek yürek olduk  ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.Arkamızda bizlere desteklerini esirgemeyen herkesten güven alıyoruz.

Bu yıl Dünya Şampiyonası Türkiye de ve Kupanın da Türkiye de kalacağına inanıyorum.

 

Duygu Sara Şahin : Dünya Hentbol Şampiyonasında başarılı olmak için çok çalışıyoruz. Şampiyonada başarılı olcağız kendime ve arkadaşlarıma inanıyor ve güveniyorum.

İlk dört dereceden birisini alacağımızı umuyorum. Hocalarımın ve Tüm takımın desteği ile bu güzel sonuca ulaşacağımıza inanıyorum ve inanmak başarmanın yarısıdır , diğer yarısını da sahada göstereceğiz diye düşünüyorum .

Fetane Uzunlar: Okul takımımızla Dünya Hentbol Şampiyonasına katılabilmek için Türkiye 1si yada 2.si olmamız gerekiyordu . Biz final oynayarak 2. Olduk ve şampiyonaya katılacağımız için çok mutluyum.

 

Bizden önce okulumuza Dünya Dördüncülüğü getiren ablalarımızı örnek alarak  şu andaki  konumlarında olmayı ve en iyi takımlarda hentbol oynamayı hedefliyorum.

Takım olarak hepimiz çok istekliyiz ve çok heyecanlıyız.Herkes hırslı , hepimizin hedefi aynı  ve biliyoruz ki geleceğimiz için Dünya şampiyonası hepimize büyük katkılar sağlayacak. Hedefimize ulaştığımızda tüm hayallerimizi gerçekleştirecek şansı yakalayacağımızı  düşünüyorum.

Hentbol antrenörlerime ve  okulumdaki tüm öğretmenlerime  ve bize destek olan herkese teşekkürler.

Ayrıca hepimiz için bu şampiyonada Ülkemiz adına yarışacak olmamız  en büyük gurur kaynağımız  olacaktır.

 Haber

 

 

 

Bakmadan Geçme