Dünya Şampiyonası’nda büyük kapışma

2017 Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda final zamanı.

HENTBOLHABER.NET – Almanya’da devam eden 2017 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası’nda sona gelindi.

2017 IHF Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası’nda Çeyrek finalde Danimarka’yı 26:23 mağlup eden İsveç ve Karadağ’ı 25:22 mağlup eden Fransa yarı finale yükselen takımlar olmuştu. Fransa Dünya Şampiyonası tarihinde dördüncü kez yarı final heyecan yaşarken, İsveç ilk kez yarı finale yükselme başarısı gösterdi. 

Magdeburg arena’da oynanan çeyrek final maçında Çekya’yı 30:26 mağlup eden Hollanda yarı finale yükseldi. Çeyrek finalin diğer maçında ise son şampiyon Norveç, en fazla Dünya Şampiyonu olan Rusya ile karşılaştı. Rusya’ya karşı iyi savunma yapan Norveç, rakibini 34:17 gibi farklı bir skorla yenerek yarı finalde Hollanda’nın rakibi oldu. Norveç ve Hollanda 2015 yılındaki Dünya Şampiyonasında da finalde karşılaşmıştı.

Haber

Yarı final maçlarında ise Fransa, İsveç’i 22:24 yenerken, Norveç’te Hollanda’yı 23:32 mağlup ederek finale çıkan ekipler oldular.

Haber

Bugün oynanacak olan final maçları neticesinde 2017’yi zirvede kapatacak ekipler belli olacak. 

Bronze madalya maçında İsveç ile Hollanda Saat: 16.30 Hamburg’da karşı karşıya gelecek.

Final maçında ise heyecan en üst seviyede olacak. Fransa ve Norveç 2017’yi zirvede kapatmak için Hamburg’ta kapışacaklar. Bu önemli müsabaka Saat:19.30’da başlayacak. Norveç son Dünya Şampiyonu olarak tekrar finale yükselmenin mutluluğunu yaşarken, Fransa ise 2003’te en son şampiyonluğa ulaştı. Fransa 14 yıl sonra tekrar şampiyon olmak için mücadele edecek.

 




Bakmadan Geçme