Efsane tescillendi!

SG Flensburg'un Köln'deki zaferi, EHF Şampiyonlar Ligi tarihinin en büyük sürprizlerinden biri olmuştu. “Köln mucizesi” Vranjes’e “Dünyanın En İyi Hentbol Antrenörü” ödülünü getirdi.

Fulya Öktem / Hentbolhaber.Net / Özel – Ljubomir Vranješ yılın hentbol antrenörü seçildi. Bu sezon Beşiktaş Mogaz’ın VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde rakibi olan SG Flensburg-Handewitt’in hayranlık uyandırıcı başarısı dünyanın her yerinden 24 hentbol gazetecisinden oluşan jüri ve oylamaya tüm dünyadan katılan hentbol severler tarafından bu ödülle bir kere daha takdir edilmiş oldu.

Antrenörlük kariyerinin dördüncü yılında Ljubomir Vranješ, takımı Flensburg ile geçen Mayıs ayında Köln’deki VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Final 4’da (EHF CL F4) birbirinden güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyonların şampiyonu oldu ve dünya hentbol camiasının sempatisini kazandı.

41 yaşındaki Sırp kökenli İsveçli antrenör bu ödülle, son üç yıldır aynı unvanı kazanan İzlandalı antrenörlerin hakimiyetine de son verdi.

2011yılında dünyada yılın hentbol antrenörü Dagur Sigurdsson (Fuchse Berlin) olurken son iki yıldır Alfred Gislason Handball-Planet’ın uluslararası jürisinin seçimi olmuştu.

YILIN HENTBOL ANTRENÖRÜ 2014 (WORLD HANDBALL COACH 2014) – EN İYİ 5:
1. Ljubomir Vranješ 
2. Claude Onesta 
3. Antonio Carlos Ortega 
4. Alfred Gislason 
5. Raul Gonzales

Haber


LJUBOMIR VRANJES KİMDİR?

18 yıl profesyonel olarak hentbol oynadıktan sonra 2008-2009 sezonunda jübilesini yapan Ljubomir Vranjes , 2008 Aralık ayında İsveç kulübü Skövde’yi çalıştırmak üzere sözleşme imzalamıştı.  Birkaç ay sonra İsveç’e gitmekten vazgeçen Vranjes’in SG Flensburg-Handewitt’in antrenörü olacağı duyurulmuştu.

1973 yılında İsveç’in Göteborg kentinde dünyaya gelen Vranjes, Orta Oyun Kurucu olarak görev yaptığı takımlarda harikalar yaratmış bir oyuncuydu. Kendi adını taşıyan bir hentbol topu markası bulunan 2014 yılının hentbol antrenörü, Kocaeli’nde Beşiktaş Mogaz ile yaptıkları karşılaşmanın basın toplantısında HENTBOLHABER.NET’in sorularını yanıtlamıştı.

KİTAP YAZIYOR
Harika bir oyuncu olan Vranjes’e en yüksek seviyede oynamış hırslı bir oyuncu olarak antrenörlüğün kendisini tatmin edip etmediğini sormuştuk. Ljubomir Vranjes, her iki dünyanın iç içe olsa da tamamen farklı dinamikleri olduğunu söyledikten sonra; “Oyuncuyken çıkıp o maçı almayı düşünürsünüz. Elbette basitleştirmeden söylüyorum, ne kadar iyisinizdir, kaç gol atmışsınızdır gün sonunda bunu sayarsınız. Ancak antrenörlük böyle değil. Antrenörlük oyunculuktan tamamen farklı. Asla oyunculuğun bir aşaması değil. Her şeyi, bir kişiyi değil herkesi düşünmek zorundasınız. Büyük resmi görmenin ne demek olduğunu ancak bir antrenör anlatabilir” demişti. 

Haber 

Antrenörlük ve işin gereği olan hesap kitap her ne kadar zor olsa da hayatının bu yeni zamanının tadını çıkamaya çalıştığını belirten Vranjes, bir yandan da hentbol kariyerini anlatan bir kitap yazmakta olduğunu kaydetmişti.

SEÇİM NASIL YAPILDI?
2014 Dünyanın En İyi Hentbol Antrenörünün seçimi Handball_Planet’da iki farklı mecradan gelen oylarla belirlendi. Dünya çapında hentbol severlerin oylamasında puanlar 10, 7, 5, 3 ve 1 idi. 24 hentbol gazetecisinden oluşan uluslararası jüri ise koçlara 3, 2 ve 1 sayıları ile oy verdi. Tüm dünyadan hentbol gazetecilerinin oluşturduğu jüri, efsane bir oyuncu olan ve antrenörlük kariyerinde de adını şimdiden efsanelere arasına yazdıran Vranjes’e övgülerini dile getirdi.

JÜRİ ÜYELERİ
Bjorn Pazen (Handball Woche, Almanya)
Goran Antevski (Sportmedia.mk, Makedonya)
Peter Zalokar (Delo, Slovenya)
Bent Svele (TV 2, Norveç)
Jozsef Simon (Nemzeti Sport, Macaristan)
Wojciech Osinski (Przegladsportowy.pl, Polonya)
Patrick Andersson (Hbold.dk, Danimarka)
Dražen Pinević (Sportske Novosti, Hırvatistan)
Jasmin Tajić (Sport Centar, Bosna Hersek)
Jorge Dargel (MARCA, Spain)
Tom O Brannagain (EHF TV, İrlanda)
Nicholas Chardon (Handnews.fr, Fransa)
Luca Zadra (Pallamano Italia, İtalya)
Yuki Hattori (Japanese Handball Magazine, Japonya)
Sergey Novikov (Pressball.by, Belarus)
Johan Flinck (Aftonbladet, İsveç)
Hans Hugentobler (Handballworld.ch, İsviçre)
Rui Guimaraes (O Jogo, Portekiz)
Hernan De Lorenzi (Handball De Primera, Arjantin)
Marian Ursescu (GAZETA SPORTURILOR, Romanya)
Blilel Alouini (Al Jazeera, Katar)
Torsteinn Haukur Hardason (Sport.is, İzlanda)
Thierry Gozzer (Globoesporte.com, Brezilya)
Života Bogdanović (Balkan-handball.com, Sırbistan)

Haber

Bakmadan Geçme