EHF Avrupa Liginde finalin adı: Nantes – Siofok

EHF Kadınlar Avrupa Ligi’nde finalin adı Nantes Handball / Fransa – Siofok / Macaristan oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – EHF Kadınlar Avrupa Ligi’nde finalin adı  Nantes Handball ile Siofok oldu. Takımlar yarın akşam saat 19.00’da kupanın sahibi olabilmek içim mücadele edecekler.

Haber

EHF Kadınlar Avrupa  Ligi Finalleri Romanya’da bugün oynanan 2 yarı final maçıyla başladı. Turnuvanın ev sahibi konumundaki takımı Minaoir Baia Mare, Fransız ekibi Nantes Atlantique Handball ile karşılaştı.

Adeta gol düellosu şeklinde geçen maçın ilk yarısında özellikle konuk takım Nantes skor üretmekte zorlanmadı.Nantes ilk dakikalarda Brezilyalı oyuncusu De Paula ‘nın golleriyle maça ağırlığını koydu. İsveçli sağ kanat oyuncusu Nathalie Hagman da devreye girince hücumda çok efektif oynayan Fransız temsilcisi,  ilk 30 dakikayı 21-15 önde tamamladı. Ev sahibi takımda ise bu sezonun en golcü oyuncusu Jovana Kovaceviç 2/10 isabet oranı ile oynayınca ilk devre sonunda 6 farklı Nantes üstünlüğü tabelaya yansıdı.

Karşılaşmanın 2.yarısına daha agresif bir savunma ile başlayan Baia Mare 16 dakika içinde 9-3’lük önemli bir seri yakaladı. Böylece maçın 49.dakikasında skora 27-27 eşitlik ile denge geldi. Bu dakikadan sonra oyuna adeta yeniden dönen Nantes Atlantique Handball 4-0’lık gol serisiyle ibreyi tekrar lehine çevirdi. Üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar sürdüren Fransa temsilcisi maçı 36-34 kazanarak finale adını yazdırdı.

Nantes bu sonuçla tarihinde ilk defa Avrupa Kupalarında finale kalırken Nathalie Hagman 11 golle takımın ve maçın en skorer oyuncusu oldu. Yarı final maçında 11 gol kaydeden İsveçli oyuncu sezon boyunca Avrupa Kupalarında oynadığı 7 karşılaşmada ise rakip fileleri 19 defa havalandırabilmişti. Nantes takımında Bruno De Paula 8, Deborah Kpodar ise 7 golle maçı tamamladı. Baia Mare de ise Blohm ve Araujo ‘nun attığı 6’şar gol galibiyet için yeterli olmadı.

Haber

Nefesleri kesen yarı finalin diğer maçında, uzatmalar sonunda Danimarka temsilcisi Herning Ikast Handball’u  36-34 mağlup eden Macaristan’ın Siofok KC takımı finalist oldu.

Karşılaşmanın başlangıç düdüğünden itibaren iki takım arasında büyük bir çekişme yaşandı. Maçın ilk devresini Sifok 19-18 önde tamamladı. Çekişme ve karşılıklı goller ikinci yarıda da son ana kadar yaşandı. Herning Ikast bitime 23 saniye kala Kristansen’in golüyle  31-30 öne geçse de Siofok bitiş düdüğünden hemen önce kazandığı 7 metre atışını Gabriella Toth ile gole çevirince normal süre 31-31 sonuçlandı.

Uzatmanın ilk 5 dakikalık bölümünde takımlar ikişer gol bulunca denge bozulmadı 33-33. İkinci 5 dakika da ise Tomari’nin 2 ve Horacak ile 3 gol kaydeden Macar temsilcisi bu heyecanlı maçı 36-34 kazanarak adını finale yazdırdı.

Siofok’da Horacak 7, Tomori 6, Aoustin ve Niombla 5’şer golle en skorer isimler oldular. Herning Ikast da ise maçın en golcü ismi Kristiensen’in 8 golü galibiyet için yeterli olmadı.

Bakmadan Geçme