EHF EURO 2016’da kader yollarını kesiştirdi

Polonya’da sona erecek olan Avrupa Erkekler Şampiyonasının 3.4.’lük ve final maçının ilginç bir hikayesi var.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – EHF EURO 2016’da ortaya çıkan çok ilginç bir tesadüfü hentbol severler ile paylaşmak istiyoruz.     İspanya-Almanya ile Hırvatistan-Norveç ikililerinin yolu şampiyonadan önce eleme gruplarında  kesişirken bu ülkeler (Almanya-İspanya ile Hırvatistan’da Norveç ile) Polonya’da  Avrupa Şampiyonası’nda da aynı gruba düştüler. Bronz madalya sınava çıkacak olan Hırvatistan ve Norveç  Mili Takımımızın da yer aldığı 1.Gruptan Avrupa Şampiyonası vizesi aldılar. Eleme grubunda oynanan ilk maçı Norveç 27-26 kazandı. Hırvatistan da ki rövanş da ise gülen taraf 31-25 ile  ev sahibi olunca Hırvatlar 10 puan ve averajla, aynı puanlı Norveç’in önünde 1.grubu ilk sırada tamamlayarak Polonya bileti aldı. Norveç ile Hırvatistan’ın Avrupa Şampiyonası’nda ilk turda B grubunda oynadığı maçta ise 34-31 ile sahadan galibiyet ile ayrılan Norveç oldu.

Hırvatistan-Norveç gibi Almanya-İspanya ikilisinin yolları da eleme gruplarından beri kesişiyor.7 eleme grubunda mücadele eden Almanya ve İspanya’nın Mannheim da oynanan ilk maçını ev sahibi Almaya 29-28 kazandı. Leon şehrinde ki rövanş ise 26-20 İspanya’nın lehine sonuçlandı. Eleme grubu maçlarının ardından İspanya da 10 puanla aynı puana sahip Almanya’nın önünde Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. İki ülkenin Polonya’da oynadığı  ilk tur C grubunun açılış maçını İspanya 32-29 kazandı.

 Yukarıda verdiğimiz rakamlarda görüldüğü gibi aynı eleme gruplarından aynı puanlarla gelen bu 4 ülke Avrupa Hentbolun da zirveye oturdular. Şampiyonun kim olacağı ise merakla bekleniyor.

Final maçlarının detayı için tıklayınız




Bakmadan Geçme